Decaan Mark Rutgers over de coronacrisis: ‘Let een beetje op elkaar’

Vanwege de situatie rond het coronavirus, richt decaan Mark Rutgers zich in een mededeling tot alle studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen.

Mark Rutgers

Beste studenten,

Namens het Faculteitsbestuur spreek ik graag mijn waardering uit voor hoe iedereen zich in deze lastige situatie staande houdt. De moed en flexibiliteit die ik overal om me heen bij studenten zie, maken me zeer trots.

Juist nu is het belangrijk om een aantal dingen in acht te nemen. Denk allereerst aan je gezondheid en die van familie, vrienden en medestudenten. Volg de overheidsadviezen op, en houd de universitaire pagina Updates coronavirus in de gaten voor het laatste universitaire beleid omtrent de coronacrisis. Op de pagina Vragen en antwoorden worden de meest gestelde vragen beantwoord en kun je zelf vragen stellen via mail of telefoon.

Ik realiseer me dat dit een verwarrende tijd is en dat velen zich zorgen maken over wat dit betekent voor henzelf en hun studievoortgang. Door de omvang van de crisis hebben we de tijd nodig om de gevolgen voor het onderwijs goed in kaart te brengen. We zijn ons bewust van de zorgen. Verschillende crisisteams komen dagelijks bijeen om ook de problemen die jullie signaleren te behandelen. We zullen jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden via de website.

De komende weken hoef je niet dicht bij de faculteit te zijn, dus zoek vooral een studieplek op waar je je nu op je gemak voelt. Vanaf 23 maart zullen lessen zoveel mogelijk (digitaal) doorgaan. De vorm van het onderwijs verandert in de meeste gevallen, maar wij doen er alles aan de kwaliteit te waarborgen. Houd je online leeromgeving, Blackboard of Brightspace, in de gaten voor updates over jouw vakken.

Dit is een gekke tijd, ik snap dat soms frustratie overheerst, maar het belangrijkste is nu om de moed erin te houden. Steun elkaar en let op elkaar. Vraag, ook in je eigen omgeving, om hulp als het even niet gaat en probeer mogelijkheden te zien. We moeten – en zullen - hier samen doorheen komen.

Houd je taai, en we houden contact.

Namens het gehele Faculteitsbestuur,

Met vriendelijke groet,