Oproep rector: geen feesten in studentenhuizen

Rector magnificus Carel Stolker heeft de studenten opgeroepen niet zelf feesten te organiseren nu de studentenverenigingen en de horeca zijn gesloten.

Stolker roept in zijn tweet studenten niet alleen op om geen feesten te organiseren, maar ook om zich in te zetten voor anderen; de Plaatselijke Kamer vanVerenigingen (PKvV) is bezig uit te zoeken waar de behoeftes liggen.

Het lijkt erop dat de studenten niet veel aansporing meer nodig hebben. Uit een artikel in Mare blijkt dat de studentenhuizen inmiddels maatregelen hebben genomen om de buitenwereld tegen hen te beschermen. Die maatregelen variëren van heel streng - helemaal geen bezoek meer, iedereen blijft in principe binnen - tot minder streng: alleen bezoek op je kamer of maximaal zes mensen 'van buiten' in huis. Bij voordeuren staan desinfectiemiddelen, en klinken en trapleuningen worden extra schoongemaakt.

Sommige (strenge) regels zijn moeilijk te rijmen met anderen helpen. Maar ook daar wordt vast iets op gevonden.