Videoboodschap van decaan Michiel Kreutzer: 'Take care'

Beste studenten,

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Nog maar drie weken geleden gingen onze collegezalen en practicumlokalen dicht als gevolg van de coronacrisis. In die drie weken is er enorm veel gebeurd. Dankzij de inzet van onze docenten en ondersteunende staf en jullie vermogen om je snel aan te passen aan de nieuwe situatie gaat het grootste deel van ons onderwijs inmiddels op afstand door. Het onderwijs ziet er anders uit dan we gewend waren: werkvormen zijn veranderd, we hebben alleen online contact met elkaar en we kunnen niet in het lab staan.

Nu het meeste onderwijs op afstand loopt, werken wij ook aan alternatieven voor de andere typen onderwijs: practica, veldwerk en (onderzoeks)stages. Dat kan betekenen dat je nu misschien niet zoveel in het lab zal staan als dat je had gehoopt. Of dat je een deel van je eindproject moet doen met al beschikbare data, uit je eigen onderzoek of dat van anderen. Hoe de komende tijd eruit zal zien is onzeker, maar jullie kunnen erop vertrouwen dat we er alles aan doen om deze crisis met elkaar goed door te komen. Het uitgangspunt van onze inspanningen is te zorgen dat jullie zo min mogelijk studievertraging oplopen en de waarde van jullie diploma’s in stand blijft.

In deze moeilijke tijd wil ik jullie vragen wat ik ook aan de docenten heb gevraagd: stel je flexibel op en geef anderen de ruimte, iedereen werkt hard en doet zijn uiterste best. Blijf positief en ga op zoek naar creatieve oplossingen. In deze tijden hebben we het meest aan vernieuwende en frisse initiatieven. Tot slot: let op je gezondheid, blijf fit, zorg goed voor jezelf en elkaar en blijf aan de slag met je studie!

Al het beste van het bestuur van de Faculteit  der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Michiel Kreutzer, decaan
Bart de Smit, vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs
Dirkje Schinkelshoek, directeur bedrijfsvoering