Uitslag universitaire verkiezingen: studentengeleding blijft versnipperd

De opkomst voor de voor de universitaire verkiezingen was onder studenten wat lager van vorig jaar, mogelijk vanwege het coronavirus. Met een verschuiving van enkele zetels zijn de veranderingen in de Raad minimaal.

Van 25 tot en met 29 mei konden alle medewerkers en studenten stemmen voor hun medezeggenschapsraden.

Studentengeleding

De resultaten laten zien dat de studentengeleding van de Universiteitsraad – net als voorgaand jaar – behoorlijk versnipperd blijft. Ook het aankomende jaar zijn de acht zetels verdeeld over maar liefst zes partijen. Wel is er een kleine verschuiving te zien: de Liberale Studentenpartij (LSP) wint een zetel ten koste van de Christelijke Studentenfractie Leiden (CSL).

Personeelsgeleding

Ook in de personeelsgeleding van de Universiteitsraad is er een kleine verschuiving zichtbaar. Had de partij FNV Overheid vorig jaar nog vijf van de acht zetels in handen, na deze verkiezingen krijgen ze er een zetel bij. De enige andere deelnemende partij – PhDoc – verliest daardoor vanzelfsprekend een zetel en mag twee partijleden afvaardigen in de Universiteitsraad.Wel lag de opkomst onder studenten wat lager, mogelijk vanwege het coronavirus.

Faculteitsraden

Daarnaast werden ook de studentengeledingen van alle Faculteitsraden en de Studentenraad van het LUMC gekozen. De uitslagen laten zien dat de opkomstpercentages sterk kunnen verschillen tussen de faculteiten. Waar de faculteiten Wiskunde & Natuurwetenschappen en Geesteswetenschappen een opkomst hebben van respectievelijk 15 en 17,7 procent, is dat voor het LUMC en Archeologie maar liefst 25,7 en 27,6 procent.

Bekijk hier de volledige uitslagen.