Ervaring met lesgeven? Help mee in het (basis)onderwijs

Een deel van de (basis)schoolleerlingen heeft in de corona-quarantaine een leerachterstand opgelopen. Leidse studenten helpen hen die achterstand weg te werken. Ook iets voor jou?

Twee initiatieven

Open Leerplein
Het Open Leerplein de Universiteit Leiden is al sinds maart actief in het ondersteunen van basisscholen in Den Haag; die merkten meteen op dat er een leerachterstand te zien was bij hun leerlingen. Sindsdien heeft het Open Leerplein studenten aan Haagse scholen gekoppeld voor ondersteuning. In het initiatief wordt samengewerkt met de gemeente Den Haag en Stichting Brede Buurtschool.

ICLON
Het ICLON heeft studenten van de lerarenopleiding en pedagogiekstudenten in de startblokken staan om (basisschool)leerlingen in zomerscholen of via bijlessen te helpen de opgelopen achterstand weg te werken. Ook in het nieuwe schooljaar kan de hulp nog doorlopen.