Universiteit Leiden

nl en

Podcast: de kinderen van de slavernij

Het Nederlandse slavernijverleden staat volop in de belangstelling. Minder bekend is echter het leven van de kinderen die opgroeiden in slavernij: hoe leefden zij, en wat kwam er van ze terecht? In deze aflevering van Enkeltje Wetenschap vertelt Ramona Negrón over haar onderzoek naar deze kinderen.

Voor haar onderzoek bestudeerde Negrón oude documenten, waaronder scheepsjournaals uit de tijd van de West-Indische Compagnie. Zo kon ze een goed beeld schetsen in welke harde omstandigheden de slaafgemaakte kinderen opgroeiden.

De podcast Enkeltje Wetenschap is te beluisteren op de volgende kanalen: 

  • Soundcloud
  • iTunes
  • Spotify
  • Castbox
  • Stitcher

Meer over de slavernij

Meer podcasts beluisteren over de slavernij? Luister dan ook eens naar de UBLpodcast. De eerste twee afleveringen gaan over slavernij in Nederlands-Brazilië en Suriname.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.