Het studentenparlement 2020/2021 gaat van start! Aanmelding geopend.

Altijd al eens zelf in de plenaire zaal van de Tweede Kamer aan de interruptiemicrofoon willen staan? Vond je politiek staatsrecht leuk? Leer je liever in de praktijk dan uit de boeken? Overweeg je misschien wel zelf een carrière in de politiek? Dan is het studentenparlement iets voor jou!

Hierin wordt een complete behandeling van een wetsvoorstel in de Tweede Kamer gesimuleerd, van schriftelijke ronde tot plenaire eindstemming. Teams van alle Nederlandse rechtenfaculteiten kunnen als fracties deelnemen aan de strijd om de Zilveren Thorbeckepenning van de Staatsrechtkring. De regering dient deze keer een wetsvoorstel in om de verspreiding van desinformatie tegen te gaan.

Hoeveel tijd kost het? Tussen 1 november 2020 en 28 mei 2020 (de dag van de plenaire afsluiting) komen we eerst elke twee weken en later wekelijks bij elkaar voor fractieoverleg. Daarin werken we gezamenlijk aan onze schriftelijke inbreng, moties, amendementen en denken we een politieke strategie uit. Dat is te doen. Maar wat levert het op? Bachelorstudenten kunnen het vak opvoeren als keuzevak voor 5 ECTS. Masterstudenten hebben die ruimte helaas niet, maar die krijgen wel een gelikt certificaat en indien gewenst en gepast een klinkende aanbevelingsbrief. Goed verhaal. Waar kan ik solliciteren? Kandidaten voor de Leidse Fractie sturen een korte motivatiebrief (max 1 A4) en een bondig CV vóór 26 oktober 2020 naar r.passchier@law.leidenuniv.nl. Er is plaats voor maximaal acht leden die zullen worden geselecteerd op basis van de aanmeldingen. Kan ik volgend jaar ook nog meedoen? Nee. Het studentenparlement wordt maar één keer in de twee jaar georganiseerd. Dus zorg dat je erbij bent!