Universiteit Leiden

nl en

Personele wisselingen in directie van Luris

Luris ondersteunt en adviseert onderzoekers en maatschappelijke partners bij valorisatie, impact van onderzoek, aanvragen van grants en publiek-private samenwerking tussen onderzoekers en samenleving. De inrichting van de Luris-organisatie verandert de komende tijd om beter aan te kunnen sluiten bij de vragen van onze onderzoekers en het maatschappelijke speelveld. Er zijn met ingang van 5 oktober enkele personele wisselingen in de directie van Luris.

De uitwerking van de verkenning van de eerder aangekondigde transitie van Luris is in volle gang. Het college van bestuur (CvB) van de Universiteit Leiden en de raad van bestuur (RvB) van het LUMC) werken nauw samen met de kwartiermaker, prof. H. Irth, om de transitie verder vorm te geven. 

De huidige interim-directeur Rob Mayfield is per 5 oktober gestopt in deze functie bij Luris en heeft de Luris-organisatie verlaten. Rob Mayfield zet zijn loopbaan voort bij de universitaire holding waar hij zich onder andere zal inzetten voor start-ups. 

Steef Blok heeft als nieuwe interimdirecteur Luris zijn functie overgenomen. Hij heeft in zijn lange carrière meerdere universitaire technologie-transfer organisaties geleid. Zo was hij de afgelopen tien jaar algemeen directeur van het Innovation lab van de TUE. Steef Blok combineert een achtergrond als bedrijfskundige en econoom met veel ervaring en kennis op het gebied van kennis-transfer en valorisatie. Steef Blok leidt Luris tijdens de transitie waarna hij als interimdirecteur van de universitaire kamer verder gaat. 

Diederik Engbersen is inmiddels gestart bij het LUMC en is beoogd interimdirecteur van de op te richten kamer van Luris bij het LUMC. Hij brengt een rijke ervaring als bestuurder met brede internationale ervaring met zich mee, alsook business development in groeiende en innovatieve (internationale) academische en bedrijfsomgevingen. 

Beide managers zullen nauw samenwerken met de kwartiermaker en adviseren over de inrichting en het veranderproces van Luris aan het CvB en RvB. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.