Universiteit Leiden

nl en

Stel je kandidaat voor de medezeggenschap!

Van 17 tot en met 21 mei 2021 worden de universitaire verkiezingen gehouden. Binnenkort kunnen studenten en medewerkers zichzelf kandidaat stellen voor de Universiteitsraad, Faculteitsraden of Dienstraden.

Wil jij je komend jaar inzetten om de belangen van studenten en medewerkers te behartigen? Van 13 april tot en met 16 april 2021 kun je je kandidaatstelling digitaal indienen! Studenten kunnen vertegenwoordiger worden in de Universiteitsraad en de Faculteitsraden. Medewerkers kunnen kunnen zich kandidaat stellen voor de Faculteitsraden en Dienstraden.

Wat doet de medezeggenschap?

De Universiteitsraad, de Faculteitsraden en de Dienstraden volgen het bestuur van onze universiteit kritisch, geven gevraagd en ongevraagd advies en beslissen mee over belangrijke onderwerpen. De Universiteitsraad doet dat op het niveau van het College van Bestuur, de Faculteitsraad doet dat op het niveau van de faculteit, en de Dienstraad doet dat op het niveau van de centrale diensten. Lees meer over hun werk en contactgegevens in de organisatiegids.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Waarom zou ik me kandidaat stellen?

Niet alleen biedt een rol in de medezeggenschap de kans om studenten- en personeelsbelangen te vertegenwoordigen, het zorgt ook voor goed bestuur. Daarnaast biedt het je de kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van netwerken, onderhandelen, argumenteren en beoordelen van beleid. Ook ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de universiteit!

Hoe stel ik me kandidaat?

Je kunt je kandidaat stellen door de juiste formulieren in te vullen en deze in te dienen bij het stembureau. Dit jaar verloopt het gehele proces digitaal, je hoeft hiervoor dus niet naar de universiteit te komen. De benodigde informatie en formulieren zijn te vinden op de website van de medezeggenschap of verkrijgbaar bij de universitaire stembureaus.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.