Universiteit Leiden

nl en

Student Support Services FSW activiteiten mei 2021

De POPcorner, Career Service en Community Engagement Service helpen je graag verder tijdens je studieloopbaan. Elke maand vind je hier een overzicht van onze activiteiten!

POPcorner

Zoek je een steuntje in de rug bij het vinden van je weg in je studie en het studentenleven? Of wil je iets betekenen voor je medestudenten? Dan ben je bij de POPcorner aan het juiste adres! We vinden het belangrijk dat iedereen een goede start kan maken. De POPcorner helpt je bij het vinden van je weg binnen de faculteit en tijdens je studie. Daarnaast faciliteren we activiteiten waarbinnen je kunt werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Buddy service 

Ben je een bachelor- of masterstudent aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW)? Dan kun je gebruik maken van het buddysysteem. Je kunt je ook aanmelden als buddy! 

Het Buddysysteem is bedoeld voor alle studenten van de FSW die behoefte hebben aan iemand die je helpt bij praktische of inhoudelijke zaken. Het buddysysteem wordt gecoördineerd door studenten van de POPcorner FSW.

Voor sommige studenten kan het studeren andere uitdagingen met zich meebrengen dan voor anderen. Daarom bestaat het Buddysysteem van de POPcorner uit verschillende specialisaties. De specialisaties binnen het Buddysysteem zijn: Eerstejaarsstudenten, internationale studenten en drempelloos studeren. Kijk voor meer informatie op de website van de POPcorner 

Workshops/events in mei
11 mei 13:00-16:00              Time management (ENG)
17 mei 14:00-17:00       Making exams + exam confidence (ENG)                                             
    
Doorlopende activiteiten:
Op afspraak 

Individuele begeleiding door Nadia Mansouri en Simone Keijsers

Elke maandag om 9:30  Studieplangroep NL – Laura Kuijper
Elke woensdag om 9:30      Study plan group ENG – Simone Keijsers

Career Service FSW

De Career Service van de Faculteit der Sociale Wetenschappen begeleidt studenten en recent afgestudeerden bij de overstap van studie naar eerste baan en bij studiekeuze- en loopbaanvragen in de bachelor en master. Bezoek de LU Career Zone voor meer informatie over het loopbaanoriëntatie proces, sollicitatievaardigheden, workshops en vacatures.

Workshops/events in mei

De Career Service FSW verzorgt in samenwerking met de centrale Career Service (Studentencentrum Plexus) events en workshops die je helpen bij het oriënteren op de arbeidsmarkt en het vinden van een baan.
Onderstaande workshops staan gepland voor de maand mei. 

10 mei 13:00-15:00 Interview Skills (ENG)
20 mei 13:15-15:00 CV & application letter (ENG)
25 mei 14:00-16:00 CV & application letter (ENG)
 
Online Career Planning Module

Ben je al bekend met de Career Planning module op de LU Career Zone?
Dit stappenplan helpt je bij je oriëntatie op de arbeidsmarkt en het zoeken naar een passende baan. Kijk voor meer informatie op de LU Career Zone!

CV en LinkedIn profiel service

Career Service FSW heeft een gratis CV & LinkedIn service! Stuur je CV en/of Linkedin profiel url naar slsfsw@fsw.leidenuniv.nl en je zult binnen 5 werkdagen een reactie met feedback ontvangen.
Liever face to face advies? Maak hier een online afspraak en bespreek je cv en/of LinkedIn profiel met de student-assistenten van de Career Service FSW tijdens een (online) afspraak.

Community Engagement Service (CES)

De Community Engagement Service (CES) van de Faculteit Sociale Wetenschappen richt zich op het informeren, adviseren en begeleiden van studenten richting relevante (extra-curriculaire) werkervaring, met een belangrijke focus op vrijwilligerswerk. Neem een kijkje of maak een afspraak op onze website!

De ‘Student Experience’ van deze maand: vrijwilligerswerk
Deze maand vertelt psychologie student Julia Dechering over haar ervaring met vrijwilligerswerk!

‘’Vrijwilligerswerk doen is iets waar ik mee ben opgegroeid. Mijn ouders hebben altijd veel vrijwilligerswerk gedaan en zo ben ik er ook ingerold. Mijn eerste werk als vrijwilliger was op een kinderopvang, omdat ik graag ervaring wilde opdoen met het werken met kinderen. Later ben ik vrijwilliger geworden bij een disco voor mensen met een beperking. Dit is ontstaan nadat ik een zomer heb gewerkt met mensen met een beperking en erachter kwam dat deze doelgroep mij erg lag en ik er dus mee wilde blijven werken. Nu ben ik vooral bezig met een vrijwilligersproject, waar ik in 4 maanden 80 uur vrijwilligerswerk doe bij twee grote organisaties. 

Hoewel vrijwilligerswerk in eerste instantie diende als boost voor mijn CV, is het tegenwoordig meer voor mezelf. Het is voor mij een manier om mezelf verder te ontwikkelen, nieuwe mensen te leren kennen en in aanraking te komen met mensen die ik niet zo snel zou tegenkomen. Vrijwilligerswerk heeft mij veel geleerd over mijn sterke en zwakke punten. Ook kan vrijwilligerswerk dienen als een soort carrière sluipweggetje, omdat je bij een kleine vrijwilligersorganisatie vaak al snel meer verantwoordelijkheid krijgt dan bij grote organisaties, waar je bijvoorbeeld een bijbaantje hebt. Maar boven alles is vrijwilligerswerk gewoon een ontzettend leuke bezigheid die niet veel tijd in de week hoeft op te nemen en veel voldoening geeft.’’

Zelf ook vrijwilligerswerk doen? Neem eens een kijkje op de pagina over vrijwilligerswerk op de LU Career Zone of op de Leiden University Job Portal voor meer vacatures!

Volg ons!

Volg @leidensocialsciences om op de hoogte te blijven van alle student support activiteiten, workshops en initiatieven!

@leidensocialsciences
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.