Leonie Vreeke in de Volkskrant over de opvoedvraag

Moet je een introvert kind pushen om nieuwe dingen te proberen? 'Bij 10 tot 20 procent van de kinderen is er sprake van ‘geremd gedrag’, zegt ontwikkelingspsycholoog Leonie Vreeke. 'Deze introverte kinderen voelen zich niet senang in onbekende situaties. Lees meer over de visie van Vreeke in de opvoedvraag in de Volkskrant.

Volkskrant

'Introverte kinderen stappen niet snel op nieuwe mensen af. Ook vinden ze fysiek uitdagende dingen vaak spannend, zoals een hoge glijbaan of in het zwembad springen', zegt Leonie Vreeke.
Opvoedvraag: moet je een introvert kind pushen om nieuwe dingen te proberen? (7 september

De voornaamste onderzoeksinteresse van ontwikkelingspsycholoog Leonie Vreeke betreft het bestuderen van de wisselwerking tussen individuele kenmerken zoals angst, temperament / persoonlijkheid en factoren bij de ouders, zoals overbescherming bij de ontwikkeling van psychosociale problemen. Door deze factoren te bestuderen, wil ze de effectiviteit van (preventieve) interventies verbeteren. Daarover vertelt Vreeke in diverse media.

Eerder in de media

AD

Leonie Vreeke wil voorkomen dat angst bij jonge kinderen zich ontwikkelt tot een angststoornis op latere leeftijd. Ze onderzoekt daarom nu een nieuwe training voor ouders van angstige, verlegen kinderen. Lees het interview in de serie Onder Professoren in het AD.
Leonie maakt bange kinderen dapper: zo helpt zij hen van hun angsten af (29 juni)