Einde coronamaatregelen in bibliotheek

Met ingang van 27 september 2021 vervallen de meeste corona-gerelateerde maatregelen bij de universiteit en bij de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL).

In de gebouwen

• De openingstijden van vóór de corona-maatregelen zijn vanaf 27 september weer van toepassing.
  • Bezoekers hoeven geen mondkapje meer te dragen. Geef elkaar de ruimte en respecteer anderen als zij een mondkapje dragen of aangeven afstand op prijs te stellen.
  • De aangegeven eenrichtingsroutes blijven gehandhaafd.
  • De meeste publieksruimtes zijn weer toegankelijk. De mediaruimte en de instructieruimte in de Universiteitsbibliotheek zijn nog gesloten.
  • Het is niet mogelijk om groepsgewijs de bibliotheken te komen bekijken of om rondleidingen te geven.

Studieplekken en computers

• Reguliere studieplekken zonder computer zijn vanaf 27 september weer beschikbaar. Buiten tentamenperiodes kunnen de meeste studieplekken vrij worden gebruikt door alle bezoekers met een geldige LU-Card.
  • Groepsruimtes, individuele studieruimtes en computerwerkplekken zijn alleen beschikbaar op reservering, voor studenten van de Universiteit Leiden. Er blijven enkele computerwerkplekken beschikbaar voor overige bezoekers.
  • Tijdens tentamenperiodes zijn de meeste studieplekken alleen beschikbaar voor studenten van de Universiteit Leiden. Studenten kunnen in tentamentijd een studieplek reserveren via het online reserveersysteem. In alle bibliotheeklocaties zijn in tentamentijd ook enkele plekken beschikbaar voor overige bezoekers.