Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Lunch – Onzekerheid en innovatie in Haagse Wmo-wijkteams: de belangrijke rol van leiderschap

Innovatie is cruciaal voor publieke organisaties om in tijden van beperkte financiële middelen hoogwaardige dienstverlening aan inwoners te kunnen blijven bieden.

Innovatiegedrag van professionals is echter geen gegeven en mogelijk extra lastig wanneer professionals onzekerheid ervaren in hun werk. Die onzekerheid zien we prominent terug in het sociaal domein, waar het werken met inwoners en het laveren tussen regels en professionele autonomie belangrijke bronnen van onzekerheid zijn voor professionals. 

In deze studie is daarom het innovatiegedrag van professionals in de Haagse Wmo-wijkteams in kaart gebracht. Hierbij is specifiek gekeken naar het effect van onzekerheidservaringen van professionals op hun innovatiegedrag én naar de rol van leiderschap in het managen van die onzekerheidservaringen.

Innovatie stimuleren

Het onderzoek laat zien dat onzekerheidservaringen van medewerkers samenhangen met meer innovatiegedrag. Dit geldt echter niet voor elke professional: deze relatie gaat alléén op voor medewerkers die voldoende steun van hun teamleider ervaren om te innoveren. Teamleiders spelen dus een belangrijke rol in het managen van de onzekerheidservaringen van professionals en kunnen zo innovatie stimuleren. Hoe teamleiders dat kunnen doen, laten we zien tijdens de Leiden Leadership Lunch van 26 november.

De lunchbijeenkomst op vrijdag 26 november zal online plaastvinden van 12.00-13.00 uur via MS Teams. 

Registreren

Meld je aan voor deze Leiden Leadership Lunch door een mail te sturen naar: LLC@fgga.leidenuniv.nl.

Reeks: 'Leiderschap over grenzen heen'

In deze nieuwe reeks lunchbijeenkomsten 'Leiderschap over grenzen heen' nodigt het Leiden Leadership Centre collega's uit andere disciplines uit om in gesprek te gaan over leiderschap. Denk hierbij aan wetenschappers uit bijvoorbeeld de Economie, Psychologie, Politicologie en Bedrijfskunde. Ben jij of ken jij iemand die graag zijn/haar inzichten over leiderschap deelt en het gesprek hierover aan wil gaan? Laat het ons weten via LLC@fgga.leidenuniv.nl.

Wil je op de hoogte blijven van de volgende lunchbijeenkomsten uit deze reeks? Houd onze website in de gaten of volg ons op LinkedIn en Twitter en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.