Universiteit Leiden

nl en

Feestelijke opening POPcorner The Hague

Met een openingswoord, een paneldiscussie op de Spaanse Trappen in Wijnhaven en een druk op de rode knop voor het gebouw zelf, is POPcorner The Hague donderdagmiddag officieel geopend door rector magnificus Hester Bijl.

Foto's Arash Nikkhah
Hester Bijl / Foto's Arash Nikkhah

Hester Bijl vertelde dat zij het belangrijk vindt dat er nu een laagdrempelig fysieke plek is in Den Haag waar staf en studenten verder een community kunnen vormen. ‘Naast de verbinding door het onderwijs is er nu ook een plek waar staf én studenten samen actief bouwen aan een hechte community door het organiseren van allerlei activiteiten buiten het onderwijs.’  

Handen ineen slaan

Met POPcorner The Hague slaan de drie faculteiten FGGA, FGW en FSW de handen ineen om samen met studieverenigingen, studieadviseurs, de student wellbeing officer en andere betrokkenen, onze studenten in Den Haag wegwijs te maken, studiesucces te bevorderen en sociale binding te versterken. Met als doel om met elkaar te bouwen aan een inclusieve leeromgeving binnen de  universiteit.  

Eet- en spelletjesavonden

Na het openingswoord en de paneldiscussie gingen de gasten naar de overkant, naar Beehive. Op de begane grond is POPCorner The Hague gevestigd. Erik van der Zanden, de coördinator van POPcorner the Hague, is blij dat de ontmoetingsplek nu echt van start kan en dat de opening deze keer wél door kon gaan na eerder uitstel vanwege corona. Van der Zanden: ‘Naast de workshops gaan we ons ook richten op het uitbouwen van de Haagse community door bijvoorbeeld het organiseren van maandelijks eet-avonden en diverse spelletjes avonden. Deze initiatieven zijn al succesvol gebleken, bijvoorbeeld in Leiden. In kleine groepen samen een tof spel spelen, werkt echt om studenten zich thuis te laten voelen.’

Nu POPCorner The Hague een plek heeft in Den Haag hoeven studenten van de andere faculteiten niet meer te reizen om gebruik te maken van de faciliteiten. POPcorner wil dat iedereen zich thuis voelt binnen de universiteit en zijn of haar faculteit en wil door middel van activiteiten of het bieden van een luisterend oor, werken aan persoonlijke én professionele ontwikkeling.

Foto's Arash Nikkhah 

Wil je meer weten over de vestiging van Popcorner in Den Haag en bijvoorbeeld het aanbod van cursussen en workshops? Lees dan hier meer.  

Lees ook: Ontmoetingsplek van en voor álle studenten: dat is POPCorner The Hague

Het team van POPcorner The Hague
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.