Universiteit Leiden

nl en

Wat bedoelen we als we zeggen 'Academische vrijheid'?

Als wij het hebben over 'Praesidium Libertatis', dan bedoelen we vrijheid in onderzoek, onderwijs en vrijheid van meningsuiting. Over het begrip academische vrijheid in relatie tot onder meer de Palestijnse kwestie geeft professor Beshara Doumani een lezing met aansluitend debat op woensdag 28 september in het Academiegebouw.

Na de lezing en een korte pauze volgt een respons door Gerrie ter Haar en een debat met publiek onder leiding van Kutsal Yesilkagit. Gerrie ter Haar is emeritus professor Religion and Development aan het International Institute of Social Studies (ISS) van Erasmus Universiteit Rotterdam, mensenrechtenspecialist en één van de oprichters van de African Association for the Study of Religions (AASR).

Over Beshara Doumani

Beshara Doumani is Professor of History, Brown University, President van Birzeit University in Palestina, oprichter van het Palestinian Museum in Birzeit, en redacteur van het boek Academic Freedom after September 11 (Zone Books, 2006).

De voertaal van het debat is Engels. Er zal ook een livestream beschikbaar zijn. Meer informatie, programma en aanmelden

Dit evenement wordt georganiseerd door LUCIS. LUCIS  bevordert hoogwaardig onderzoek naar de islam en moslimgemeenschappen en draagt de inzichten en bevindingen van dat onderzoek actief over aan het grote publiek.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.