Universiteit Leiden

nl en

Career Café Leiden Law

Weet jij nog niet precies welke kant je op wilt binnen rechten? En tegelijkertijd WK-VOETBAL niet missen? Kom Nederland aanmoedigen en tijdens rust en na de wedstrijd kennismaken met alumni met heel veel en diverse werkervaring.

Op dinsdag 29 november tijdens de rust van het WK-voetbal en nà de wedstrijd, dus tussen 16:45 en circa 18:30 uur, wordt er vanuit de faculteit op het KOG in de Global Lounge een Career Café georganiseerd. Mocht je Nederland willen aanmoedigen, kom dan om 16:00 eerst samen met ons voetbal kijken! Tijdens de rust en na de wedstrijd kun je de alumni spreken. De coaches zijn werkzaam bij de gemeente Leiden, een softwarebedrijf voor advocaten, de Postcode Loterij, de advocatuur en meer. Je kunt de alumni met (veel) werkervaring de oren van het hoofd vragen onder genot van een drankje. Er is nog plek, dus meld je hier snel aan.

Welke alumni kun je spreken?

Hélène Jonker, Internationaal Recht, Partner Legal Crossing

Angela de Boer, Forensische Criminologie, Informatiecoördinator Zorg-en Veiligheidhuis Haaglanden

Eelkje van Beusekom, Civiel recht, Senior Omgevingsvergunningen gemeente Leiden

Jacqueline Moolenaar, Strafrecht, straf-en familierechtadvocaat, zelfstandig advocaat

Duco Wildeboer, Civiel recht, Senior toezichthouder AFM

Martijn van Klaveren, Intellectueel Eigendomsrecht, Director of Communication and Stakeholder Engagement Novamedia/Postcode Loterij Groep

Ronald van den Bos, Civiel recht, Curator Roboiuris

Remco van der Horst, Air and Space Law & Civiel recht, Partnership Director Gigastore

Martijn Maathuis, Civiel recht, Senior Editor Practical Law, Thomson Reuters

Meer informatie over de alumni:

  • Ronald van den Bos, Mijn naam is Ronald van den Bos. In Leiden heb ik tussen 1982 en 1988 Nederlands recht gestudeerd. Daarna heb ik ruim 30 jaar als advocaat gewerkt in de civiele ondernemingsrechtelijke praktijk op middelgrote en grote kantoren. Ik ben een civielrechtelijk generalist met insolventierecht als specialisatie (beroepscurator). Met studenten kan ik mijn kennis en ervaringen delen op gebieden als: werken als advocaat, in de praktijk op een advocatenkantoor (hoe gaat dat, wat wordt van je verwacht?); de omgang met kantoorgenoten, cliënten, gerechten; waar doe je het voor, wat zijn de voor- en nadelen?
  • Martijn Maathuis, studeerde af in 1995 in het civielrecht. Hij begon als advocaat bij BakerMcKenzie, werkte daarna bij een middelgroot Amsterdams kantoor, en begon toen zijn eigen advocatenkantoor (corporate en commercial). In 2019 stapte Martijn over naar het bedrijfsleven: hij werkt nu als editor voor ThomsonReuters/ Practical Law, een knowhow database en softwarebedrijf voor advocaten en juristen (voornamelijk Angelsaksisch).
  • Eelkje van Beusekom, heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Zij is begonnen als gerechtssecretaris bij de Rechtbank Rotterdam en heeft daarna de overstap gemaakt naar de Gemeente Leiden. Hier is zij begonnen als juridisch medewerker handhaving en werkt tegenwoordig als senior jurist omgevingsvergunningen. 
  • Duco Wildeboer (1966) kwam in 1987 naar Leiden en studeerde Rechten en haalde een propedeuse Kunstgeschiedenis. Na de nodige vertraging studeerde hij af bij Professor Verkade op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht. Naast een carrière in de kunst en kunsthandel was hij werkzaam bij de effectenbeurs (NYSE) Euronext als Director Listing Operations en lid van het Executive Committee, bij Deloitte binnen Financial Advisory en nu bij de AFM als expert op het gebied van personentoetsingen. Zijn specialismen zijn beursgangen, kapitaalmarkten, corporate governance en antieke schilderijlijsten. Duco is actief als commissaris en geeft les aan de commissarissen van de Erasmus Universiteit. 
  • Hélène Jonker heeft internationaal recht gestudeerd in Leiden en heeft vanaf het begin van haar carrière in het immigratierecht gewerkt. Zo begon bij voor het Ministerie van Justitie als juridisch adviseur, heeft ze een paar jaar bij Baker McKenzie gewerkt en is zij tegenwoordig partner bij Legal Crossing, een advocatenkantoor wat gespecialiseerd is in het immigratierecht.
  • Remco van der Horst is een integere en gedreven ‘professional’ met een stevige achtergrond in publiek- private samenwerkingen, aanbestedingen en contractvormen. Na zijn juridische carrière te zijn gestart als advocaat, heeft hij deze voortgezet in juridische functies in de private sector als bedrijfsjurist (Philips, Schiphol) en de publieke sector (ministerie van Financiën). Daarna is hij als zelfstandige blijven opereren op het snijvlak van publiek/ privaat vanuit zijn keuze voor de duurzame energiesector.
  • Angela de Boer is na haar bachelor criminologie en master forensische criminologie begonnen met een stage bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarna is zij gaat werken bij Zorg-en Veiligheidshuis Haaglanden als informatiecoördinator.  
  • Martijn van Klaveren heeft na zijn studie civiel recht in Leiden verschillende functies bekleed. Na zijn werkzaamheden in de advocatuur heeft hij de overstap gemaakt naar de mediawereld en heeft hij onder andere gewerkt als eindredacteur, hoofd juridische zaken en hoofd communicatie. Sinds 2020 werkt hij als Director Communications and Stakeholder Engagement bij Novamedia/Postcode Lottery Group.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.