Universiteit Leiden

nl en

Ionica Smeets krijgt eredoctoraat van de Open Universiteit

Hoogleraar Wetenschapscommunicatie Ionica Smeets ontvangt een eredoctoraat van de Open Universiteit. Zij krijgt de titel omdat zij een voorbeeld is voor hoe met wetenschapscommunicatie de kloof tussen experts en het algemeen publiek kan worden overbrugd.

Het eredoctoraat wordt uitgereikt op 26 september 2024 tijdens de viering van de 40e dies natalis van de Open Universiteit.

De Open Universiteit wil met de toekenning van het eredoctoraat haar waardering laten blijken voor de inzet van Smeets om wetenschap toegankelijk te maken voor een breed publiek. Met haar boeken, tv-programma’s, lezingen, columns en onderzoek naar wetenschapscommunicatie bereikt zij een groot publiek. Rector magnificus Theo Bastiaens: 'Het toegankelijk maken van wetenschap past helemaal bij de kernwaarden van de Open Universiteit. Wetenschappelijk onderzoek met impact voor de maatschappij doen, is heel belangrijk. En goede wetenschapscommunicatie zorgt er dan voor dat de maatschappij ook weet welke verandering of toegevoegde waarde of kennis dit onderzoek ons brengt. Ionica Smeets helpt de verbinding tussen onderzoek en samenleving te versterken en door haar onderzoek wetenschapscommunicatie te verbeteren.'

Ionica Smeets is hoogleraar Wetenschapscommunicatie en hoofd van de Leidse afdeling Science Communication and Society. Ook is zij, samen met Alex Verkade, in opdracht van demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robert Dijkgraaf, kwartiermaker van een nieuw Nationaal Centrum voor Wetenschap en Samenleving (NEWS). Dat moet de mogelijkheden en de impact van wetenschapscommunicatie versterken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.