Universiteit Leiden

nl en

Begeleiding & adviseurs

Als je extra hulp, begeleiding of aanpassingen nodig hebt zijn er verschillende medewerkers die je kunnen helpen. Bij wie je terechtkunt, hangt af van je situatie.

Het Fenestra Disability Centre geeft advies over alle zaken die te maken hebben met je beperking. Fenestra kan je helpen voorzieningen aan te vragen, maar ook financieel advies bieden en algemene informatie geven om je te helpen je weg te vinden binnen en buiten de universiteit.

De ervaren medewerkers van Fenestra zijn er om je te helpen je studie aan de Universiteit Leiden succesvol af te ronden. Iedere persoon heeft een andere ervaring, en we moedigen je aan om een gesprek aan te gaan met een van Fenestra's studentendecanen om vast te stellen hoe de Universiteit Leiden je kan ondersteunen. Je kunt contact opnemen met elke Fenestra-medewerker voor een afspraak. Vertel je studieadviseur dat je advies hebt gevraagd bij Fenestra.

Neem contact op met Fenestra Disability Centre

Expertise per functiebeperking

Sommige medewerkers van Fenestra zijn expert op het gebied van specifieke beperkingen. Op de pagina over jouw specifieke beperking kun je zien of er een gespecialiseerde medewerker beschikbaar is.

Voor een goede start: mentoren en begeleiders

Als eerstejaarsstudent krijg je een mentor en een tutor toegewezen die je wegwijs maken in de stad en in je opleiding.

Studiegerelateerde zaken

Je studieadviseur is je aanspreekpunt voor studiegerelateerde zaken. Op basis van een advies van Fenestra bespreekt je studieadviseur met de examencommissie welke studieaanpassingen nodig zijn.

Je mentale welzijn

De studentenpsychologen kunnen helpen bij zowel studiegerelateerde als persoonlijke problemen.

Studiekeuze en loopbaan

Studiekeuzeadviseurs kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste opleiding en de Career Services kunnen je helpen bij het vinden van de juiste baan. Je kunt bijvoorbeeld loopbaan- en competentietests doen die ook rekening houden met je beperking.

Bekijk de website over studentenwelzijn voor studietips, bronnen voor psychologische ondersteuning, advies over omgaan met stress, initiatieven om in contact te komen met andere studenten, en nog veel meer.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.