Universiteit Leiden

nl en

Studiekeuze

Weet je niet zeker of je de juiste opleiding hebt gekozen? Vind je het moeilijk om te beslissen welke studie je gaat doen? De adviseurs van de Career Services van de Universiteit Leiden staan voor je klaar met hulp en advies.

Als je studie niet loopt zoals je had gehoopt, of als je een negatief bindend studieadvies (BSA) dreigt te krijgen, moet je altijd eerst met je studieadviseur praten. Je volgende stap kan zijn dat je met behulp van een studiekeuzeadviseur van de Career Services kijkt of een andere opleidingen beter bij je past.

Een opleiding kiezen

Er zijn een aantal stappen die je zelf kunt nemen om op zoek te gaan naar de juiste opleiding. Kijk op de pagina LU Career Zone-Studie(her)keuze voor informatie, tips en mogelijke valkuilen.

Studiekeuzetesten

De Career Services bieden verschillende tests aan om je te helpen bij je keuzes. Je vindt deze op de pagina LU Career Zone-Ken Jezelf.

Website

Op de website Je bachelor kiezen vind je uitgebreide informatie die je helpt bij het kiezen van de juiste bachelor aan de Universiteit Leiden.

Een master doen

Het behalen van een master kan gezien worden als het hoogtepunt van je universitaire carrière. Met een masterdiploma heb je meer kans op een (eerste) baan op een hoger niveau dan met een bachelordiploma. Hoewel dit natuurlijk afhangt van de rest van je cv.

Vind je het moeilijk om je masteropleiding te kiezen? Kijk dan op de pagina LU Career Zone - Masterkeuze.

Andere opties na je bachelor

Als je na je bachelor niet aan een master wilt beginnen, zijn er nog andere mogelijkheden. Misschien wil je een baan zoeken. Je kunt besluiten dat dit het einde van je academische carrière is, of gewoon een pauze voordat je verdergaat met een master.

Kijk op de pagina LU Career Zone-Andere keuze na bachelor voor advies.

Na je master

Na het behalen van je masterdiploma ben je klaar voor die eerste baan. Kijk op de pagina LU Career Zone-Verken de arbeidsmarkt voor tips en advies.

Bespreek het met de studiekeuzeadviseur

Wil je meer advies over studiekeuze? Neem dan contact op met de Career Services van je faculteit en plan een afspraak met een studiekeuzeadviseur.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.