Universiteit Leiden

nl en

Schrijven

De Universiteit Leiden heeft een eigen Studietipswebsite ontwikkeld, waarop je oplossingen kunt vinden voor veel voorkomende studieproblemen, net als adviezen en handige tips ter ondersteuning van je studie.

Academisch schrijven is een belangrijke vaardigheid binnen je studie. Leer hoe je het beste kunt schrijven en hoe je jezelf daarvoor kunt motiveren. Productief en met voldoening schrijven kun je leren! 

Een scriptie schrijven lijkt een heel grote klus. Gelukkig bestaat deze klus uit verschillende fasen. Weet je eenmaal wat deze fasen zijn en wat je daarin moet doen, dan wordt het makkelijker om het schrijven stap voor stap aan te pakken.

Meer hulp nodig?

  • Het is wenselijk om tijdens het schrijven van je scriptie geregeld contact te hebben met je scriptiebegeleider. Vaak zijn daar goede afspraken over te maken. Zorg voor duidelijke afspraken met regelmatige deadlines voor het inleveren van delen van de scriptie.

  • Wil je wekelijks contact met medestudenten in de afstudeerfase om elkaar te motiveren? Dan is de Scriptieondersteuningsgroep een goede optie.

  • Online cursussen voor o.a. het zoeken en beoordelen van wetenschappelijke informatie vind je bij de Universitaire Bibliotheek.

  • Moet je je scriptie in het Engels schrijven en vind je dat lastig? Bij het Talencentrum kun je je tekst laten proeflezen, bewerken en reviseren.

Open spreekuur

Heb je ondanks bovenstaande informatie toch nog last van schrijfproblemen? Dan kun je terecht bij de studentenpsychologen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.