Universiteit Leiden

nl en

Leids Assessoren Overleg (LAssO)

Het Leids Assessoren Overleg is het overlegorgaan van de student-leden uit de faculteitsbesturen.

In het bestuur van iedere faculteit zit één student-lid. Deze student wordt assessor genoemd. De assessor behartigt de belangen van studenten tijdens de besluit- en beleidsvorming van het faculteitsbestuur. De assessoren zijn verenigd in het Leids Assessoren Overleg (LAssO).

Het LAssO is verantwoordelijk voor de verdeling van bestuursmaanden uit drie verschillende fondsen, de zogenaamde A-, B- en C-pot.

Assessoren per faculteit

Archeologie Stefan Weijgertse (voorzitter)
assessor@arch.leidenuniv.nl
Geesteswetenschappen Olivier Fajgenblat
assessor@hum.leidenuniv.nl 
Governance and Global Affairs  Esmee Braam
assessor@fgga.leidenuniv.nl 
LUMC Anne Leerling
assessor@lumc.nl 
Rechtsgeleerdheid  Bas Knapp (vicevoorzitter)
assessor@law.leidenuniv.nl
Sociale Wetenschappen Laura van der Plas
assessor@fsw.leidenuniv.nl
Wiskunde en Natuurwetenschappen Bernice Dekker
assessor@science.leidenuniv.nl

 

Assessor W&N

De assessor is het student-lid van het faculteitsbestuur, dat verder bestaat uit de decaan (verantwoordelijk voor onderzoek), de vice-decaan (verantwoordelijk voor onderwijs) de directeur Bedrijfsvoering. Binnen het bestuur is de stem van de student dus belangrijk, zo is er een evenwichtige vertegenwoordiging vanuit de gehele faculteit.

Naast het faculteitsbestuur houdt de assessor zich bezig met andere faculteitsbrede zaken, zoals de opleidingscommissies, de studieverenigingen en het faculteitsblad. Ook neemt de assessor plaats in universiteitsbrede organen, zoals het LAssO. Dit is het Leids Assessoren Overleg, waarin alle zeven assessoren zitten.

Vragen over studentenzaken, zowel facultair als universitair, zijn uiteraard van harte welkom, net als feedback, suggesties of andere zaken. Vul bijvoorbeeld het onderstaande formulier in, stuur een mail, of loop even langs mijn werkplek, kamer BS003 in het Gorlaeus Bestuursgebouw.

Even voorstellen... Bernice Dekker

De taak van assessor wordt elk jaar door een nieuwe student op zich genomen. Ik mag gedurende het academisch jaar 2016/2017 als assessor de studenten van onze faculteit vertegenwoordigen. Dat doe ik door nauw contact te houden met de overige leden van het faculteitsbestuur, maar ook vooral met de studieverenigingen, opleidingscommissies en faculteitsraad.

Als je mij ergens bij nodig hebt is het het makkelijkst om even een mailtje te sturen of het contactformulier in te vullen. Natuurlijk kun je ook langslopen op mijn werkplek in het Gorlaeus. Dit is kamer BS003, te vinden door bij de receptie linksaf te slaan en vervolgens aan het eind rechts het faculteitsbureau binnen te wandelen.

LAssO Beurzen: B-pot en C-pot

De assessor zit, zoals eerder genoemd, in het LAssO. Dit overlegorgaan geeft onder andere advies aan Studenten- en OnderwijsZaken (SOZ) over de verdeling van de B- en C-pot. Deze potten bevatten een vergoeding voor het organiseren van activiteiten. De B-pot is voor studenten van studieverenigingen die een eenmalige academische activiteit organiseren, de C-pot is specifiek voor activiteiten gericht op de arbeidsmarkt. Voor de C-pot hoeft de activiteit niet eenmalig te zijn, op onze faculteit is de Bètabanenmarkt daar een goed voorbeeld van.

Kijk voor meer informatie op de website van het LAssO, of loop even langs. De aanvraagprocedure kun je namelijk het beste in samenwerking met de assessor doen.

Beurzen OC, FR en SV

De assessor behandelt de aanvraag van de beurzen voor OC en FR studentleden. Ook voor de beurzen van de studievereniging is de assessor verantwoordelijk. Wanneer je in aanmerking komt voor een beurs, zal de assessor contact met je opnemen door middel van een e-mail. In deze mail staat ook de verdere de procedure voor het aanvragen van de beurs. Denk jij dat je in aanmerking komt voor een beurs en hebben jouw collega’s wel al een e-mail ontvangen, neem dan even contact met me op.

Contact

Je kan altijd langskomen bij kamer BS003 in het Gorlaeus Bestuursgebouw, maar het is mogelijk dat ik afwezig ben. Je kan ook een afspraak maken via assessor@science.leidenuniv.nl.