Universiteit Leiden

nl en

Leids Universitair Studentenplatform

Het Leids Universitair Studentenplatform adviseert het College van Bestuur - en in het bijzonder de vice-rector magnificus en portefeuillehouder onderwijs - over actuele onderwerpen op het gebied van onderwijs en studentenzaken. Het LUS is in het najaar van 2013 opgericht.

Vacature

Wordt Faculteitslid bij het LUS

Solliciteer!

Het platform bestaat voor elk overleg uit een wisselende groep van studenten. Er wordt gesproken over ad hoc-thema’s en er wordt flexibel ingespeeld op de Leidse onderwijsagenda. 

Voorzitter 

Catrin Böcher
lus@sea.leidenuniv.nl 

Archeologie

Myrthe Sassen
lus@arch.leidenuniv.nl

Geesteswetenschappen

Sophie Casado Yanci
lus@hum.leidenuniv.nl

Governance and Global Affairs 

Rozemarijn Wortelboer
lus@fgga.leidenuniv.nl

LUMC

Britt Kraaijeveld
lus.lumc@leidenuniv.nl 

Rechtsgeleerdheid 

Marlies Smit
lus@law.leidenuniv.nl

Sociale Wetenschappen

Anouk Pronk
lus@fsw.leidenuniv.nl

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Aisling Foley
lus@science.leidenuniv.nl

Het LUS reikt jaarlijks de Leidse Onderwijsprijs uit aan de beste docent van dat jaar. Dit jaar is een buitengewoon jaar, waarin studenten op een andere manier moeten leren dan ze gewend zijn. De docenten die dit bijzondere onderwijs in deze bijzondere tijden vormgeven verdienen een podium.

Een prijs voor de docent die het beste en creatiefst zijn of haar onderwijs vormgeeft. Elke student kan een docent nomineren via een eenvoudig online formulier. Jij kunt dus ook die ene docent voordragen die op onwijs creatieve, vernuftige manieren zijn of haar colleges opnieuw weet vorm te geven.

Tijdens de opening van het academisch jaar in september worden de drie beste docenten op het gebied van onderwijs op afstand in het zonnetje gezet. De winnaar wint € 25.000,- ter verbetering van onderwijs. De runner-ups winnen beiden € 2.500,-.

LUS Onderwijsprijs

2020-2021

Nomineer je docent

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Arianna Pranger beste docent 2019-2020

Genomineerden Leidse Onderwijs-op-afstandprijs 2020:

2019-2020

2018-2019

2017-2018

In de week van 10 februari 2020 vond de eerste editie van de LUS Input Week plaats. Tijdens deze week bezochten leden van de LUS-commissie alle faculteiten van de universiteit om met studenten in gesprek te gaan en om hun terugkoppeling en ideeën te noteren. Met deze notities is er per faculteit een verslag geschreven dat is gedeeld met het faculteitsbestuur. Ook is er een document opgesteld. Dit algemene verslag dient als een toelichting op de aanpak en het doel van de inputweek en wijst een aantal algemene punten aan die bij vrijwel iedere faculteit terugkeren.

De inputweek heeft als doel de student zelf op te zoeken, zodat hij of zij niet zelf het LUS moet vinden om feedback te geven. Zo hoopt het LUS over facultaire én universitaire zoveel mogelijk studenten te laten brainstormen. Twee faculteitsleden van het LUS bezoekt een centrale plek op de faculteit om met studenten in gesprek te gaan. Alles mag onder het genot van een kopje koffie besproken worden. De opmerkingen verschijnen als post-its op het prikboard zodat er een mind map ontstaat waaraan studenten hun eigen mening en visie kunnen toevoegen.

Verslagen:

 

LUS-leden
Vlnr: Myrthe Sassen, Britt Kraaijeveld, Rozemarijn Wortelboer, Marlies Smit, Catrin Böcher, Sophie Casado Yanci, Anouk Pronk, Aisling Foley
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.