Universiteit Leiden

nl en

Partijen

De samenstelling van de Universiteitsraad en faculteitsraden geschiedt op basis van verkiezingen, waarvoor medewerkers en studenten zich via een partij kandidaat kunnen stellen.

De Universiteit Leiden kent drie medewerkerspartijen. Dat zijn FNV Overheid, Universitair Belang en PhDoc, speciaal voor PhD-kandidaten en postdocs van de universiteit.

Daarnaast zijn er studentenpartijen:

Christelijke Studentenfractie Leiden (CSL)

De Christelijke Studentenfractie Leiden is een studentenpartij die al jaren vertegenwoordigd is in de Universiteitsraad en in de faculteitsraden. Elke student is voor CSL belangrijk. CSL zet zich in voor de gehele universitaire gemeenschap en streeft naar de best haalbare oplossingen waarbij ieders belang voor ogen wordt gehouden. Studenten hebben recht op passend en persoonlijk onderwijs op een duurzame universiteit.

Studenten moeten altijd de mogelijkheid blijven behouden om zich te ontwikkelen binnen, maar ook buiten hun studie. CSL gelooft dat je studententijd hier bij uitstek geschikt voor is. CSL denkt in oplossingen en gaat daarin steeds voor het hoogste haalbare, vanuit een christelijke levensovertuiging. Dit klinkt door in de standpunten en de wijze waarop de taken worden uitgevoerd. Kritisch én constructief.

Je kunt contact opnemen met CSL via secretariscsl@gmail.com.

The Democratic Students Party - The Hague (DSP)

Deze partij presenteert zich op de Engelstalige pagina.

Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS)

De Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS) is de grootste en meest diverse studentenpartij van Leiden, met drie zetels in de Universiteitsraad. Als enige partij heeft de LVS ook vertegenwoordigers op persoonlijke titel in de faculteitsraad van de faculteit Governance & Global Affairs en de Leidse Studentenraad.

Grote pijlers binnen de LVS zijn persoonlijke ontwikkeling, onderwijskwaliteit en informatievoorziening. Studenten zijn geen nummers en kennisoverdracht moet het doel zijn van de universiteit, niet slagingspercentages. De universiteit heeft als kerntaak de ontplooiing van de student en dus dient extracurriculaire ervaring gestimuleerd te worden.

Nu er meer van studenten wordt verwacht, mogen studenten ook meer verwachten van de universiteit! Dit geluid wil de LVS laten horen in de raden.

Lees het partijprogramma, de partijvisie en de kandidaten op lsv-leiden.nl of neem contact op via info@lsv-leiden.nl.

Ondernemende Studenten Leiden (ONS Leiden)

ONS Leiden is de studentenpartij die zich inzet voor actieve studenten die meer willen bereiken in hun studententijd dan alleen studeren. ONS Leiden is tegen de stapeling van maatregelen die ervoor zorgt dat studenten minder nevenactiviteiten ontplooien in Leiden. Denk hierbij aan het afschaffen van de doorstroommaster.  

De universiteit moet meer aandacht geven aan internationale studenten. Nog te vaak wordt deze groep vergeten en niet voldoende betrokken in de universitaire wereld. Tot slot werkt ONS aan een duurzamere universiteit. Dit is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor de universitaire portemonnee. Door een lagere energierekening kan er meer geld geïnvesteerd worden in het onderwijs en onderzoek. 

Lees het partijprogramma, de partijvisie en de kandidaten op stemons.nl of neem contact op via het Twitter of Facebook.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie