Universiteit Leiden

nl en

Over de arbeidsmarkt

Zoek je informatie over het uitstippelen van je (studie)loopbaan? Wil je weten wat er op de arbeidsmarkt speelt in het algemeen of binnen jouw vakgebied? Zorg dat je up-to-date bent en verdiep je in de achtergrondinformatie en arbeidsmarktonderzoeken.

Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit? Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? Het is belangrijk dat je nu al op de hoogte bent van wat er op de arbeidsmarkt gebeurt. Welke eisen worden gesteld aan bepaalde functies? Voldoe je aan die eisen of is er ruimte voor verbetering?

De Career Services houden de arbeidsmarkt goed in de gaten. Via de LU Career Zone vind je een overzicht van de belangrijkste arbeidsmarktonderzoeken en websites voor hogeropgeleiden.

Afgestudeerd bij Geesteswetenschappen? Doe mee aan ons arbeidsmarktonderzoek!

Ben je afgestudeerd aan onze faculteit in de periode 2016 tot en met 2019? Deel dan ook jouw ervaringen en doe mee aan ons arbeidsmarktonderzoek!

Betere aansluiting op de arbeidsmarkt
Met de resultaten van het onderzoek bereiden we (aanstaande) studenten straks beter voor op de arbeidsmarkt. We gebruiken actuele inzichten en cijfers in onze workshops en adviezen en zorgen er samen met de opleidingen voor dat het onderwijs nog beter aansluit op de arbeidsmarkt. 

Doe mee en win
Alle afgestudeerden uit de periode 2016 tot en met 2019 ontvangen vanaf 27 januari per e-mail een uitnodiging voor het onderzoek.
Heb je geen uitnodiging gehad en behoor je wel tot de doelgroep, doe dan mee via onderstaande link (NB deze wordt pas actief nadat de uitnodigingen verstuurd zijn -  check dus eerst je mail) en maak kans op een Bol.com-bon van 250 euro! Wacht niet te lang, je kunt deelnemen tot uiterlijk 2 maart. 

Deelnamelink 

 

Arbeidsmarktperspectief

In het voorjaar van 2016 heeft DESAN Research Solutions voor de Career Service Geesteswetenschappen een arbeidsmarktonderzoek gehouden onder alumni Geesteswetenschappen, afgestudeerd in de periode januari 2012 t/m december 2015. Lees hier de resultaten:

Onderzoeksresultaten Arbeidsmarktonderzoeken 2012 en 2014

Waar werken de alumni van de Faculteit der Geesteswetenschappen: taal- en cultuuropleidingen, geschiedenis, kunstgeschiedenis, godsdienstwetenschappen en wijsbegeerte? 

De samenvatting van het arbeidsmarktonderzoek en de brochure met leuke weetjes en testimonials zijn hieronder te downloaden:

Zie voor meer informatie Jouw opleiding en de arbeidsmarkt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie