Universiteit Leiden

nl en

Werken met een functiebeperking

Met een handicap of (chronische) ziekte kan het vinden van passend werk best een uitdaging zijn. De Studenten Loopbaan Service adviseert hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Een handicap of (chronische) ziekte hoeft geen beperking te zijn in je zoektocht naar een baan. Voordat je je gaat oriënteren op een baan en de arbeidsmarkt betreedt, is het goed om te weten waar je talenten liggen, maar ook welke dingen lastiger voor je zijn. Je kunt namelijk te maken krijgen met vooroordelen, vervelende vragen of onwetendheid. Hoe bereid je je dan voor op een sollicitatie? Wat vertel je wel en wat niet? Hoe zet je jouw talent in de picture? De loopbaanadviseurs helpen je graag met het vergroten van jouw kansen op passend werk.  

Op de LU Career Zone vind je meer informatie over re-integratie- en bemiddelingsbureaus, een specifieke beroepentest, wettelijke regelingen, subsidies en persoonlijke ervaringen. 

Je kunt contact opnemen met de Career Services van jouw faculteit voor het maken van een afspraak met een loopbaanadviseur. 

Werken met een functiebeperking

Elke student vraagt zich tijdens zijn studie af hoe zijn of haar loopbaan zich zal ontwikkelen. Welke banen zijn er? Welke werkgevers zitten op mij te wachten? Wat wil ik en hoe vind ik dat? Wanneer je te maken hebt met een functiebeperking, komen daar misschien nog allerlei vragen bij.

Neem gerust contact op met de Science Career Service met jouw loopbaanvragen. Voor een persoonlijk gesprek maak je een afspraak via de link in de contactkolom rechts. Kies via de widget van Onlineafspraken.nl het type afspraak, de loopbaanadviseur, de datum en het tijdstip en boek je afspraak zelf.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie