Universiteit Leiden

nl en

Career Service

De Career Service biedt ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren.

Tijdens je studie wil je ervaring opdoen. Laat je adviseren over alle mogelijkheden! De Universiteit Leiden heeft een eigen Career Service per faculteit. Kijk op het tabblad van jouw faculteit voor meer informatie. 

Je kunt bij de Career Services terecht voor onder andere:
•    loopbaanadvies
•    stageadvies
•    masterkeuze en loopbaanmogelijkheden
•    loopbaantests
•    informatie over loopbaanoriëntatie en solliciteren
•    workshops 
•    cv en sollicitatiebrief-check
•    voorlichtingsbijeenkomsten

LUMC Career Service

De LUMC Career Service is de plek waar je terecht kunt met al jouw vragen rondom studiekeuze en loopbaanmogelijkheden. Met online informatie, open spreekuren, sollicitatie- en cv-advies, workshops en individuele adviesgesprekken helpen we jou met je oriëntatie op de arbeidsmarkt en ondersteunen we de overgang van studie naar werk. Meer informatie vindt je onder loopbaanbegeleiding.

Behalve individueel advies, organiseert de Career Service ook regelmatig workshops en cursussen rondom solliciteren en loopbaanoriëntatie. Kijk in het cursusoverzicht voor het actuele aanbod.

Wanneer kun je bij de LUMC Career Service terecht?

Tijdens je studie krijg je volop gelegenheid om het werkveld te leren kennen, bijvoorbeeld door alumni presentaties of carrière avonden van de studievereniging bij te wonen. Zo kom je er achter welke loopbaanmogelijkheden het beste bij jou passen. Heb je daarbij behoefte aan persoonlijk advies? Of wil je tips over solliciteren en/of CV? Dan kun je terecht bij de LUMC Career Service.

Kom bij ons langs

Wij zijn terug te vinden op vaste momenten voor open spreekuur en individuele afspraken in het LUMC Onderwijsgebouw. Kijk in de contactkolom hiernaast wanneer je ons waar kunt vinden.

Tijdens het wekelijks inloopspreekuur kun je langskomen voor korte vragen, bijvoorbeeld over een CV of LinkedIn.

Voor een uitgebreide vraag maak je een individuele afspraak. Dit doe je via de link in de contactkolom rechts. Kies via de widget van Onlineafspraken.nl voor de Categorie ‘Career Officer’, het type afspraak, de loopbaanadviseur, de datum en het tijdstip en boek je afspraak zelf.

Wie zijn wij?

De loopbaanadviseurs van de LUMC Career Service zijn Tanja Bos, PhD en Ilse Huijskens, PhD.

Tanja begon haar loopbaan als Biomedisch Wetenschapper. Na haar promotie, heeft ze meerdere jaren gewerkt als recruiter voor de farmaceutische, biotechnologische en chemische industrie.

Ilse is opgeleid als onderzoeker in Biotechnologie en heeft haar PhD voltooid in Canada. Ze heeft haar wetenschappelijke carrière als postdoctoraal onderzoeker op de FWN faculteit voortgezet en vervolgens een carrièreswitch gemaakt naar recruitment en loopbaan consultatie. 

Met de ervaringen die Tanja en Ilse hebben opgedaan als voormalig onderzoeker en vervolgens op de arbeidsmarkt, ondersteunen zij studenten in het maken van effectieve studie- en loopbaankeuzes.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie