Universiteit Leiden

nl en

Career Service

De Career Service biedt ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren.

Tijdens je studie wil je ervaring opdoen. Laat je adviseren over alle mogelijkheden! De Universiteit Leiden heeft een eigen Career Service per faculteit. Kijk op het tabblad van jouw faculteit voor meer informatie. 

Je kunt bij de Career Services terecht voor onder andere:
•    loopbaanadvies
•    stageadvies
•    masterkeuze en loopbaanmogelijkheden
•    loopbaantests
•    informatie over loopbaanoriëntatie en solliciteren
•    workshops 
•    cv en sollicitatiebrief-check
•    voorlichtingsbijeenkomsten

Science Career Service

De Science Career Service is de plek op de faculteit W&N waar je terecht kunt met al jouw vragen rondom je loopbaan en bijbehorende studiekeuze.

Workshops en Career Colleges

Wij organiseren regelmatig workshops en Career Colleges om jou voor te bereiden op de arbeidsmarkt, kijk hier voor een overzicht van de workshops. Daarnaast helpen wij je ook graag persoonlijk met je vragen, kom daarvoor bij ons langs!

Kom bij ons langs

Wij zijn terug te vinden op vaste momenten met ons open spreekuur op donderdag van 12.30 - 13.30u in B1.09 in het Gorlaeus Collegezalengebouw (in de schotel, links van de receptie). Zie ook in de contactkolom hiernaast wanneer je ons waar kunt vinden.

Naast de open spreekuren kan je ook altijd een aparte afspraak met ons maken. Dit doe je via de link in de contactkolom rechts. Kies via de widget van Onlineafspraken.nl het type afspraak, de loopbaanadviseur, de datum en het tijdstip en boek je afspraak zelf.

Wie zijn wij

We zijn een team van drie personen; Loopbaanadviseurs Ilse Huijskens en Annemarie Loeters en Student Assistent Joost Barendse.
Zowel Ilse als Annemarie werken als Studiekeuze-/Loopbaanadviseur op de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. 

Ilse is opgeleid als onderzoeker in Biotechnologie en heeft haar PhD voltooid in Canada. Ze heeft haar wetenschappelijke carrière als postdoctoraal onderzoeker op de FWN faculteit voortgezet en vervolgens een carrière switch gemaakt naar recruitment en loopbaanbegeleiding. Met de ervaringen die Ilse heeft opgedaan als voormalig onderzoeker en vervolgens op de arbeidsmarkt, ondersteunt zij studenten in het maken van effectieve studie- en loopbaankeuzes.

Annemarie heeft een WO-opleidingsachtergrond in Human Resources en ervaring in recruitment, o.a. met internationale werkzoekenden en werkzoekenden in de techniek. Vanuit recruitment heeft zij zich verder ontwikkeld in de richting van loopbaancoaching en is zij sinds 2017 ook gediplomeerd loopbaancoach. Met veel plezier en energie begeleidt zij studenten, met name door inzichten te verkrijgen in zichzelf, richting de arbeidsmarkt.

Joost ondersteunt Science Career Service met het organiseren van evenementen en adviseren van studenten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie