Universiteit Leiden

nl en

Loopbaanbegeleiding

De Career Services bieden ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren. Bij de loopbaanadviseurs kun je terecht voor loopbaanadvies.

Al vanaf het eerste studiejaar is het verstandig om je (studie)loopbaan te plannen, je te oriënteren op de arbeidsmarkt, je persoonlijk profiel vorm te geven en te bouwen aan je cv. De Universiteit Leiden helpt je daar graag bij. 

Jouw loopbaanadviseur adviseert je bij je loopbaanplanning, je oriëntatie op de arbeidsmarkt en het vormgeven van jouw persoonlijk profiel. Ook in het eerste jaar na je studie is de loopbaanadviseur er voor jou met tips en adviezen voor je toekomstige carrière. Heb je vragen? Of heb je nog geen idee wat je wilt doen na je afstuderen of hoe je het moet aanpakken? 

Maak een afspraak voor een loopbaangesprek met jouw Career Service loopbaanadviseur. Kijk op het tabblad van jouw faculteit. 

In een loopbaangesprek kun je:

• je (studie)loopbaan plannen (o.a. bijbanen, stages, nevenactiviteiten)
• je loopbaantest bespreken
• bekijken welke functies en werkgevers bij je passen
• zoeken naar netwerkcontacten
• je drijfveren, kwaliteiten en interesses verkennen (persoonlijk profiel)
• bespreken hoe/waar informatie te verzamelen over functies en organisaties
• je cv en sollicitatiebrief laten checken
• tips over je LinkedIn profiel krijgen
• sollicitatiegesprekken voorbereiden en oefenen

Loopbaanadvies

Heb je specifieke vragen over je mogelijkheden op de arbeidsmarkt of over solliciteren, maak dan een afspraak voor een loopbaangesprek. Een gesprek duurt een half uur en is toegankelijk voor studenten en alumni tot een half jaar na de afstudeerdatum.

Wil je actief aan de slag om je goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt? Schrijf je dan in voor één van onze workshops of cursussen. Zie voor workshops en cursussen onze activiteitenagenda

Beroepskeuzetest

Als je nog geen idee hebt in wat voor soort functie je wilt werken, kun je de beroepskeuzetest doen. Na het invullen van de vragenlijst, ontvang je een uitgebreide rapportage met analyse van je profiel. Deze rapportage wordt nabesproken met de loopbaanadviseur. Je profiel wordt vanuit drie invalshoeken bepaald: je interesses, je daadwerkelijke dagelijkse gedrag en je werkwaarden. Op basis hiervan wordt besproken welke werkomgeving/functies bij jou zouden kunnen passen. 

De test maak je thuis en duurt ongeveer een kwartier. De nabespreking met de loopbaanadviseur duurt ongeveer 45 minuten. Het maken van de test en het advies van de loopbaanadviseur is gratis voor studenten Geesteswetenschappen en alumni (tot een half jaar na de afstudeerdatum).

Alumninetwerk Geesteswetenschappen

Wil je je oriënteren op een specifieke functie of bedrijf? Of weet je al zeker dat je bij een bepaalde organisatie aan de slag zou willen gaan?
Maak dan gebruik van ons uitgebreide netwerk van werkgevers en alumni Geesteswetenschappen. In onze alumnidatabase kun je kijken of er alumni zijn met wie jij een keer kunt afspreken. Aan hen kun je vragen stellen over hoe de ontwikkelingen in een sector zijn, of wat jij kunt doen om in een bepaalde functie terecht te komen en wat jouw mogelijkheden binnen de organisatie zijn.

Wil je gebruik maken van dit netwerk, dan kun je hiervoor een afspraak maken via de Career Service Geesteswetenschappen.

LU Career Zone

In de LU Career Zone vind je meer over oriënteren op je loopbaan.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.