Universiteit Leiden

nl en

Loopbaanbegeleiding

De Career Services bieden ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren. Bij de loopbaanadviseurs kun je terecht voor loopbaanadvies.

Al vanaf het eerste studiejaar is het verstandig om je (studie)loopbaan te plannen, je te oriënteren op de arbeidsmarkt, je persoonlijk profiel vorm te geven en te bouwen aan je cv. De Universiteit Leiden helpt je daar graag bij. 

Jouw loopbaanadviseur adviseert je bij je loopbaanplanning, je oriëntatie op de arbeidsmarkt en het vormgeven van jouw persoonlijk profiel. Ook in het eerste jaar na je studie is de loopbaanadviseur er voor jou met tips en adviezen voor je toekomstige carrière. Heb je vragen? Of heb je nog geen idee wat je wilt doen na je afstuderen of hoe je het moet aanpakken? 

Maak een afspraak voor een loopbaangesprek met jouw Career Service loopbaanadviseur. Kijk op het tabblad van jouw faculteit. 

In een loopbaangesprek kun je:

• je (studie)loopbaan plannen (o.a. bijbanen, stages, nevenactiviteiten)
• je loopbaantest bespreken
• bekijken welke functies en werkgevers bij je passen
• zoeken naar netwerkcontacten
• je drijfveren, kwaliteiten en interesses verkennen (persoonlijk profiel)
• bespreken hoe/waar informatie te verzamelen over functies en organisaties
• je cv en sollicitatiebrief laten checken
• tips over je LinkedIn profiel krijgen
• sollicitatiegesprekken voorbereiden en oefenen

De LUMC Career Service ondersteun studenten van het LUMC in hun voorbereiding op de stap naar de arbeidsmarkt.

De volgende mogelijkheden zijn beschikbaar:

Open spreekuur

Elke vrijdag van 12.30 tot 13.30 uur kun je met al jouw korte vragen over studiekeuze, loopbaan, arbeidsmarkt en solliciteren terecht bij de loopbaanadviseur. De locatie van het open spreekuur is LUMC Onderwijsgebouw (Gebouw 3) in de ruimte V4-016.

Individuele afspraak

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek met een loopbaanadviseur, maak dan een afspraak via de link in het contactblok. Kies onder categorie voor “Career Officer” en boek de afspraak direct! Afspraken duren ongeveer 45 minuten en vinden plaats in het LUMC Onderwijsgebouw (Gebouw 3) in de ruimte V4-016.

Advies over CV of Sollicitatiebrief per e-mail

Je kunt jouw CV, sollicitatie brief of LinkedIn profiel voor advies aan de loopbaanadviseur voorleggen via careerservice@LUMC.nl.

Overige vragen

Ook alle andere vragen die gaan over (studie)loopbaan, arbeidsmarkt en solliciteren mag je stellen via careerservice@LUMC.nl. Voor het maken van een afspraak word je echter altijd verwezen naar de link in het contactblok.

Workshops en trainingen

Career Services organiseren diverse workshops en training op het gebied van arbeidsmarkt en solliciteren. Een actueel overzicht vind je onder ‘workshops en voorlichting’.

Meer informatie is te vinden op de Engelstalige website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.