Universiteit Leiden

nl en

Loopbaanbegeleiding

De Career Services bieden ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren. Bij de loopbaanadviseurs kun je terecht voor loopbaanadvies.

Al vanaf het eerste studiejaar is het verstandig om je (studie)loopbaan te plannen, je te oriënteren op de arbeidsmarkt, je persoonlijk profiel vorm te geven en te bouwen aan je cv. De Universiteit Leiden helpt je daar graag bij. 

Jouw loopbaanadviseur adviseert je bij je loopbaanplanning, je oriëntatie op de arbeidsmarkt en het vormgeven van jouw persoonlijk profiel. Ook in het eerste jaar na je studie is de loopbaanadviseur er voor jou met tips en adviezen voor je toekomstige carrière. Heb je vragen? Of heb je nog geen idee wat je wilt doen na je afstuderen of hoe je het moet aanpakken? 

Maak een afspraak voor een loopbaangesprek met jouw Career Service loopbaanadviseur. Kijk op het tabblad van jouw faculteit. 

In een loopbaangesprek kun je:

• je (studie)loopbaan plannen (o.a. bijbanen, stages, nevenactiviteiten)
• je loopbaantest bespreken
• bekijken welke functies en werkgevers bij je passen
• zoeken naar netwerkcontacten
• je drijfveren, kwaliteiten en interesses verkennen (persoonlijk profiel)
• bespreken hoe/waar informatie te verzamelen over functies en organisaties
• je cv en sollicitatiebrief laten checken
• tips over je LinkedIn profiel krijgen
• sollicitatiegesprekken voorbereiden en oefenen

De Science Career Service is het onderdeel van de Career Services voor studenten van  de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Wij helpen jou zo goed mogelijk met jouw oriëntatie op de arbeidsmarkt en ondersteunen de overgang van studie naar werk. Dit doen we op de volgende manieren

Open spreekuren

Elke donderdag kun je met al jouw korte vragen over loopbaan, arbeidsmarkt en solliciteren terecht bij de loopbaanadviseur. Tijden en locaties zijn te vinden onder ‘Contact’.

Individuele afspraak

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek met een loopbaanadviseur, maak dan een afspraak via de link in de contactkolom rechts. Kies via de widget van Onlineafspraken.nl het type afspraak, de loopbaanadviseur, de datum en het tijdstip en boek je afspraak zelf! Afspraken duren 45 minuten en vinden plaats in het Gorlaeus Collegezalengebouw.

Advies over CV of Sollicitatiebrief per e-mail

Je kunt jouw CV of sollicitatie brief voor advies aan de loopbaanadviseur voorleggen via career@science.leidenuniv.nl.

Overige vragen

Ook alle andere vragen die gaan over (studie)loopbaan, arbeidsmarkt en solliciteren mag je stellen via career@science.leidenuniv.nl. Voor het maken van een afspraak wordt altijd verwezen naar de link in de contactkolom rechts waarmee je in de widget van Onlineafspraken.nl zelf een afspraak kunt boeken.

Workshops en trainingen

De Career Services organiseren diverse workshops en training op het gebied van arbeidsmarkt en solliciteren. Een actueel overzicht vind je onder ‘workshops en voorlichting’.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.