Universiteit Leiden

nl en

Beurzen

Er zijn verschillende beurzen beschikbaar voor studenten die een stage in het buitenland doen. Bekijk goed aan welke voorwaarden je moet voldoen en welke van deze beurzen je kunt aanvragen.

Voor studenten op uitwisseling binnen Europa is er het Erasmus+programma. Belangrijke beurzen voor buiten Europa zijn de LUSTRA+beurs en het Holland Scholarship. Daarnaast zijn er nog vele andere beursprogramma’s.

Binnen Europa

Erasmus+beurs

Als je bij een bedrijf of organisatie in Europa stage gaat lopen, dan kun je een beurs aanvragen via het Erasmus+programma. Je moet zelf zorgen voor een stageplaats om de beurs te ontvangen. Bekijk de aanvraag en procedure rondom Erasmus+ 2016-2017.

Buiten Europa

LUSTRA+beurs

De LUSTRA+beurs is door de Universiteit Leiden opgericht voor studenten die een onderdeel van hun studie buiten Europa doen, bijvoorbeeld een stage. Je stageplek moet altijd goedgekeurd zijn door de International Exchange Coordinator van je faculteit. Bekijk de aanvraag en procedure rondom LUSTRA+ 2016-2017.

Holland Scholarship

Het Holland Scholarship wordt gefinancierd door het ministerie van OC&W, de Nederlandse onderzoeksuniversiteiten en hogescholen. Studenten die buiten de Europese Economische Ruimte (uitgezonderd Zwitserland en Suriname) een stage gaan lopen kunnen hiervoor in aanmerking komen. Je stageplek moet altijd goedgekeurd zijn door de buitenlandcoördinator van je faculteit. Bekijk de aanvraag en procedure rondom en de Holland Scholarship 2016-2017.

Overige beurzen

Het is onmogelijk om alle beursprogramma’s hier te vermelden, omdat er ontzettend veel beursmogelijkheden zijn. Op de website van Nuffic vind je een overzicht van beurzen die je kunt aanvragen vanuit Nederlandse overheidsprogramma’s, EU-programma’s, private beursprogramma’s en bilaterale programma’s.

Bij de informatie over studeren in het buitenland op deze website hebben we verschillende zoekmachines op een rijtje gezet, waar je beursmogelijkheden voor verschillende type buitenlandprogramma’s kunt opzoeken, waaronder stages in het buitenland.

Buitenlandbeurzen voor je stage

Bij een stage in het buitenland zijn de bijkomende kosten voor je eigen rekening. Soms is het mogelijk om een beurs te krijgen voor een stage in het buitenland. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de beurs en het bijhouden van de deadlines die daaraan zijn verbonden. Bekijk bijvoorbeeld de volgende mogelijkheden:

Let op: onder Erasmus+ en Lustra+ staat het Holland Scholarship vermeld. Deze beurs is niet bedoeld voor studenten Geesteswetenschappen die een stage in het buitenland willen doen. De beurs kun je wel aanvragen als je wilt studeren in het buitenland.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie