Universiteit Leiden

nl en

Vinden en regelen

Een stage of onderzoeksproject in het buitenland is niet alleen een leuke en leerzame ervaring, maar ook een verrijking van je cv. Omdat de arbeidsmarkt steeds internationaler wordt zien veel werkgevers buitenlandervaring als een pluspunt. Hoe je een stage of project in het buitenland regelt, lees je hier.

Informatie over de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen of deel te nemen aan een project vind je op het tabblad van je faculteit of opleiding.

Stage in het buitenland

Op 3 juli is het besluit genomen dat studenten niet naar het buitenland mogen voor studie-gerelateerde activiteiten. In zeer uitzonderlijke gevallen kan toestemming worden verleend voor buitenlandstages. Per 27 augustus kan voor studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen alleen toestemming worden verleend voor stages die plaatsvinden in het thuisland van de student óf stages die plaatsvinden op maximaal drie uur reisafstand (per auto/trein) vanaf Nederland. Let wel: ook in deze situaties moet na de inhoudelijke goedkeuring van het stageplan, alsnog goedkeuring voor de uitzondering worden gevraagd en verleend door het International Incident Team. Dit kan ná de goedkeuring van je stageplan via dit formulier 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.