Universiteit Leiden

nl en

Vinden en regelen

Hoe vind je een stage of onderzoeksproject en wat moet je daarvoor verder regelen?

Informatie van je faculteit of opleiding

Op het tabblad van je faculteit of opleiding lees je wat je moet doen om een stage of onderzoeksproject te vinden en wat je daarvoor verder moet regelen.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Er zijn ook regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over het vinden en regelen van een stage of onderzoeksproject. Je vindt ze in de Agenda.

Vragen

Heb je vragen? Neem dan contact op met je stage- of onderzoekscoördinator.

In je derde jaar neem je deel aan een wetenschappelijk project (30ec). De onderzoeksvraag hiervoor, bedenk je in je in het tweede semester van je tweede jaar en wordt verder aangescherpt gedurende het onderdeel “onderzoeksvoorstel” (10ec). Tijdens dit wetenschappelijk project en onderzoeksvoorstel schrijf je een onderzoeksvoorstel, voer je het onderzoek uit en beantwoord je de onderzoeksvragen. Op deze manier krijg je meer inzicht in een bepaald vakgebied, leer je hoe door nieuwe wetenschappelijke inzichten nieuwe methodes verkend kunnen worden en hoe problemen worden opgelost. Bovendien ervaar je hoe het is om te participeren in een onderzoeksteam. De presentatie van je onderzoek vormt het sluitstuk van je wetenschappelijk onderzoek.

Het is mogelijk in het buitenland deel te nemen aan een onderzoeksproject. In dat geval is het zaak contact op te nemen met de coördinator internationalisering, dr. Eveline Hack.

Meer informatie over het onderzoeksvoorstel en het onderzoeksproject, vind je in de e-studiegids en op blackboard.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.