Universiteit Leiden

nl en

Banenmarkten & carrièredagen

Naast het ontwikkelen van je vaardigheden is het bezoeken van banen- en arbeidsmarkten een goede manier om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Je vindt hier een overzicht van een aantal algemene en faculteit specifieke carrière-events.

Bereid je voor

Wil jij weten wat je straks te wachten staat? Ga dan naar een van onderstaande carrière-evenementen en ga in gesprek met een toekomstige werkgever. Om je voor te bereiden op je bezoek kun je het volgende doen:

  • Bekijk het programma en de standhouders
  • Beslis wat je wilt doen en met wie je in gesprek wilt gaan
  • Maak een lijstje vragen die je wilt stellen aan toekomstige werkgevers
  • Zorg dat je LinkedIn-pagina up-to-date is

Klik op het tabblad van je faculteit/opleiding voor de agenda van de carrière-evenementen en voor meer belangrijke informatie.

Carrière-evenementen buiten Leiden

Er worden veel verschillende carrière evenementen georganiseerd voor bètastudenten, door universiteiten, door individuele bedrijven en door commerciële organisaties. Het aanbod verandert elk jaar en is zo divers, dat wij geen compleet en actueel overzicht kunnen geven. Hieronder noemen wij een aantal grote events gericht op of interessant voor bètastudenten.

Bètabanenmarkt

De Bètabanenmarkt is het algemene carrière evenement van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden. Met meer dan 1000 bezoekers en ruim 50 deelnemende organisaties is het het grootste bèta-carrière-evenement van Leiden. Je kunt kennis maken met een groot aantal werkgevers op de banenmarkt, deelnemen aan één van de workshops of bedrijfspresentaties bijwonen.  

De Bètabanenmarkt vindt jaarlijks plaats in maart. Kijk voor meer informatie en de eerstvolgende datum op de website van de Bètabanenmarkt.  

Externe carrière evenementen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.