Universiteit Leiden

nl en

Aanbod

De Career Services bieden verschillende cursussen en workshops op het gebied van loopbaan en solliciteren.

Cursusaanbod

De Career Services bieden een doorlopend aanbod van workshops en cursussen, onder andere: 

  • Loopbaanoriëntatie / Hoe vind je een baan?
  • Cv, sollicitatiebrief en LinkedIn-profiel
  • Sollicitatiebrief en sollicitatieprocedure 
  • Psychologische tests & assessment centers
  • Personal Pitch en netwerken
  • Inzicht in je vaardigheden

In het cursusoverzicht van jouw faculteit vind je alle informatie om te kunnen deelnemen aan de workshops en cursussen. 

Workshops en events

Hoe ziet de arbeidsmarkt voor studenten geesteswetenschappen eruit? Welke baan ambieer je zelf? Weet je wat je wilt? Leer dan alles over hét cv, dé brief en hét gesprek. De Career Service Geesteswetenschappen verzorgt cursussen en workshops die je helpen bij het oriënteren op de arbeidsmarkt en het vinden van een baan. Je kunt de workshops zowel afzonderlijk of in een reeks van vier volgen.

Workshop hoe vind je een baan?

Hoe ga je op zoek naar een baan? Waar vind je vacatures? Van welke netwerken kun je gebruik maken? Ontdek de strategie die bij jou past. 

1 bijeenkomst, gratis 
Schrijf je vandaag nog in

Workshop CV en Brief

Leer succesvol variëren met cv en brief. Hoe ziet een goed cv eruit? Wat kun je wel en niet vermelden? Een belangrijke voorwaarde om succesvol te solliciteren is een goede brief.  Je krijgt tips en aanwijzingen om jezelf op papier zo goed mogelijk te presenteren.  Je leert over de verschillen van een open- of gerichte sollicitatiebrief en solliciteren per e-mail of via internetsites. Je oefent het schrijven van een cv en sollicitatiebrief. Deze wordt door de loopbaanadviseur nagekeken je ontvangt persoonlijk advies.  

1 bijeenkomst, gratis 
Ga naar het aanmeldformulier.      

Workshop Sollicitatiegesprek

De workshop is bedoeld voor: studenten en alumni tot een half jaar na afstuderen die een keer een sollicitatiegesprek willen oefenen met een professionele recruiter (van bijvoorbeeld ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en NS) 
Tip: voor deze workshop is het aan te raden eerst de workshop Inzicht in je vaardigheden te doen. 
  
Het sollicitatiegesprek 
Wat zeg je tijdens een gesprek, begin je direct over salaris en arbeidsvoorwaarden, wat doe je aan? Wil je direct het diepe in? Tijdens deze bijeenkomst komen professionele recruiters uit het bedrijfsleven om met jou een "proef" sollicitatie te oefenen en al je vragen te beantwoorden. 
Opdracht voorafgaand aan de workshop: lever een sollicitatiebrief en cv in, ter voorbereiding op het sollicitatiegesprek en bereid je alvast voor met deze weblecture 

1 bijeenkomst, 5 euro (inclusief cursusmateriaal) 
Ga naar het aanmeldformulier

Workshop Inzicht in je vaardigheden

Wat heb jij geleerd tijdens je studie dat waardevol is op de arbeidsmarkt? Welke competenties van jou spreken werkgevers aan? En hoe kun je dat het beste overbrengen aan een werkgever? Professionele ondersteuning bij het opstellen van jouw persoonlijke profiel tijdens deze workshop.

Eén bijeenkomst, gratis 
Schrijf je vandaag nog in

De Career Service Geesteswetenschappen geeft readers uit die je helpen bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt en het vinden van een baan. 

Gratis Downloads 
De readers zijn gratis te downloaden in de computerzalen voor studenten. Daar buiten zijn de readers alleen te downloaden met een password. Dit is te verkrijgen bij de Career Service Geesteswetenschappen. 

Password ontvangen? 
Stuur een mailtje naar de Career Service o.v.v "password readers". 
De readers zijn tevens het cursusmateriaal bij diverse workshops. 

Arbeidsmarkt 
Hoe ziet de arbeidsmarkt voor studenten Geesteswetenschappen eruit, in welke functies werken zij en bij welke organisaties? In dit inleidende hoofdstuk wordt verteld over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Hoe kom je erachter welke organisatie en functie bij jou past en wat de mogelijkheden zijn in Nederland en in het buitenland? 

Het Persoonlijk Profiel   (Workshop: Ontdek welke functie bij je past
Welke kwaliteiten heb je zelf in huis, over welke (academische)vaardigheden beschik je, en belangrijker nog, wat wil je na je studie gaan doen? Begin met het zoeken naar jouw mogelijkheden, ontdek je sterke kanten en vertaal deze naar de arbeidsmarkt. Met behulp van vragenlijstjes kun je jouw eigen profiel samenstellen. 

CV en sollicitatiebrief 
 Hoe ziet een goed curriculum vitae eruit? Leer jezelf zo goed mogelijk op papier te presenteren. En wat houdt een open sollicitatie in? 

Het sollicitatiegesprek 
Hoe bereid je je voor? Welke vragen kun je verwachten? 
Kijk hier ook de weblecture. 

Netwerken (workshop: Hoe vind je een baan?) 
Hoe leg je contacten met organisaties? Hoe zet je je netwerk in? 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.