Universiteit Leiden

nl en

Aanbod

De Career Services bieden verschillende cursussen en workshops op het gebied van loopbaan en solliciteren.

Cursusaanbod

De Career Services bieden een doorlopend aanbod van workshops en cursussen, onder andere: 

 • Loopbaanoriëntatie / Hoe vind je een baan?
 • Cv, sollicitatiebrief en LinkedIn-profiel
 • Sollicitatiebrief en sollicitatieprocedure 
 • Psychologische tests & assessment centers
 • Personal Pitch en netwerken
 • Inzicht in je vaardigheden

In het cursusoverzicht van jouw faculteit vind je alle informatie om te kunnen deelnemen aan de workshops en cursussen. 

In dit overzicht en op onze Facebook vind je alle algemene workshops en cursussen waar je aan kunt deelnemen.

Het hele jaar door: individuele loopbaancoaching voor Masterstudenten


Studie bijna afgerond en wat nu? Weet je al wat je na je studie wilt gaan doen? Waar liggen je kwaliteiten en waar haal je voldoening uit? Wat voor een soort functie past bij jou?

Loopbaanchoachingstraject

Wil jij je verdiepen in deze vragen? Schrijf je dan nu in voor een individueel loopbaanchoachingstraject. Gedurende 3 bijeenkomsten van 1 a 2 uur krijg je zicht op:

 • Wie ben ik
 • Wat kan ik
 • Wat wil ik
 • Hoe ga ik dat bereiken.

 De coach gebruikt tijdens het traject verschillende testen en oefeningen. In de eerste sessie werk je aan een toekomstscenario. Tijdens de laatste sessie wordt concreet gekeken naar mogelijke functies.

Enthousiaste reacties van studenten Bestuurskunde die onlangs het traject hebben gedaan:

‘Ik heb nu een helder plan’

‘Concrete tools om aan de slag te gaan met mijn toekomst’

‘Zeer deskundige adviezen en heel persoonlijke coaching’

‘Praktische tips en inzicht in eigen kwaliteiten en ambitie’

‘Een grote aanrader!’

Voorbereidingstijd

Wat betreft de voorbereidingstijd (voor het maken van de testen en oefeningen) moet je rekenen op circa 2 dagdelen in een periode van 4 weken.

Inschrijven
Het coachingstraject is gratis. Wanneer je echter niet komt of je niet tijdig afmeldt (korter dan twee werkdagen van tevoren) zal €25 in rekening gebracht worden. 

Loopbaancoaches

 • Dick Hallegraeff is gepensioneerd en is de laatste 10 jaar loopbaancoach geweest van de Rijkstrainees bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. In die hoedanigheid heeft hij meer dan 200 Rijkstrainees in hun zoektocht naar een toekomstige functie gecoacht. Sinds 3 jaar begeleidt hij bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten de gemeente trainees. Daarnaast begeleidt hij op individuele basis mensen die op een dood punt in hun carrière zijn aangeland.
 • Kees van der Gaast rondde zijn ‘formele’ loopbaan in maart 2016 af na verschillende managementfuncties. Oorspronkelijk opgeleid als Psycholoog (RU Groningen) werkte hij aanvankelijk als (in-en extern) adviseur/trainer bij resp. PTT Telecommunicatie (thans KPN), MOC-Berenschot en Nederlands Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek-TNO. Functioneerde daarnaast o.m. als coach bij Center for Creative Leadership-CCL/Brussel en werkte samen met diverse Business Schools waaronder Ashridge College-London. Laatste 15 jaar vanuit diverse (directie)functies binnen TNO, verantwoordelijk voor reorganisaties en verandering. Richt zich nu op met name individuele (loopbaan) coaching & counseling, onder meer vanuit de Universiteit Leiden en Rotterdam School of Management-RSM Erasmus University.
 • Annette Righolt is Coördinator Honours College Onderwijs bij de Faculteit Governance and Global Affairs. Hiernaast is ze docent en trainer op het gebied van leiderschap en heeft ze veel ervaring als coach. Ze heeft achtereenvolgend 10 jaar gewerkt als senior adviseur arbeidsverhoudingen bij de afdeling Human Resources van KPN en 5 jaar als senior adviseur Talent- en leiderschapsontwikkeling. Naast studenten coacht ze ook werknemers van een aantal grote bedrijven. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.