Universiteit Leiden

nl en

Ekklesia

De Leidse Studenten Ekklesia (LSE) biedt ruimte voor bezinning, inspiratie, rust en ontmoeting. Daarbij nodigt de LSE je uit om op een open, onderzoekende en actieve manier in de maatschappij te staan en op zoek te gaan naar jouw diepere drijfveren en levensopvattingen.

LogoLeidse Studenten Ekklesia
Logo Leidse Studenten Ekklesia

De LSE  is een maatschappelijk geëngageerde organisatie en zet  zich in voor elkaar en voor anderen, vanuit een wens en hoop op een betere wereld van vrede en gerechtigheid. Daarbij is zij uitdrukkelijk verbonden met de universiteit en hogeschool van Leiden.

Activiteiten voor studenten

Rapenburg 100 - de Leidse Studenten Ekklesia (LSE) - nodigt je uit je geest te verruimen. Hier kun je je hoofd gebruiken én met hart en ziel leven. Er is ruimte om vragen te stellen en beantwoorden, je verbeelding te gebruiken, verbinding aan te gaan met jezelf, anderen en de wereld, verdieping te vinden, en je dromen en ambities te leven en loopbaan te verwezenlijken. Meer informatie hierover vind je op rapenburg100.nl.

Andere activiteiten

Een ander deel van de LSE vindt haar inspiratie in de Christelijke traditie met oecumenische vieringen in de Hooglandse Kerk. Daarnaast biedt de vereniging levensbeschouwelijke activiteiten gericht op mensen in de levensfasen na het student-zijn. Meer informatie hierover vind je op de Verenigings-website van LSE

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.