Universiteit Leiden

nl en

Zorgverzekering

De Universiteit Leiden heeft een overeenkomst voor een collectieve zorgverzekering met Zorg en Zekerheid afgesloten. Zolang je bent ingeschreven aan de Universiteit Leiden en daar collegegeld betaalt, kan je deelnemen aan de collectieve zorgverzekering.

Let op: voor internationale studenten kunnen andere eisen en procedures gelden. Bekijk de Engelse versie van deze pagina voor meer informatie.

Studenten profiteren van de goede afspraken die de Universiteit Leiden voor jou heeft gemaakt. Je kunt kiezen uit op maat gemaakte aanvullende verzekeringen, ontvangt 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekering van jouw keuze. Nieuwe verzekerden ontvangen zelfs 10% extra instapkorting op de aanvullende verzekering. Je korting op de aanvullende verzekering voor 2016 loopt dan op tot 25%. Je kunt aan het einde van het jaar eenvoudig overstappen.

Meer details over de collectieve zorgverzekering en voor het afsluiten ervan kun je terecht op de Universiteit Leiden-pagina van Zorg en Zekerheid.

Mijn ZZ

Je verzekeringszaken kun je online regelen via MijnZZ. Als je gebruik maakt van MijnZZ en je premie via automatische incasso betaalt, dan krijg je ook nog 3% internetkorting op de aanvullende verzekering.

Beëindigen studie

Zodra de inschrijving aan de Universiteit Leiden stopt, vervalt ook het recht op deelname aan deze collectieve zorgverzekering. In dat geval wordt de verzekering voortgezet zonder collectiviteitskorting.

Je bent verplicht om de beëindiging van je inschrijving bij de verzekeraar te melden en je blijft zelf verantwoordelijk voor de juiste registratie. Als bij een steekproef blijkt dat je ten onrechte nog de collectiviteitskorting krijgt, mag de verzekeraar een navordering doen voor de te weinig betaalde premie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie