Huisvesting voor internationale studenten

Voor internationale studenten, als ook voor studenten van het Leiden University College en de bachelor International Studies, heeft de Universiteit Leiden een aparte afdeling Housing die de huisvesting regelt.

Internationale studenten

De Universiteit Leiden kan bemiddelen bij het regelen van huisvesting voor buitenlandse bachelor-, master- en uitwisselingsstudenten in zowel Den Haag als Leiden. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je een niet-Nederlands paspoort hebben.

Geen van de woningen is eigendom van de Universiteit Leiden zelf. De afdeling Housing treedt slechts op als bemiddelaar tussen internationale studenten en DUWO.

Leiden University College

In het gebouw op het Anna van Buerenplein bevinden zich zowel lesruimtes als woningen voor eerste- en tweedejaars studenten van het Leiden University College (LUC). Studenten aan het LUC zijn verplicht de eerste twee jaar een kamer in dit gebouw te betrekken.

Bachelor International Studies

De kamers op de Lauwersstraat, Spaarnedwarsstraat en Weteringkade in Den Haag zijn allemaal gereserveerd voor eerstejaars studenten van International Studies. Maximaal 75 studenten kunnen hiervan gebruik maken.