Probleem, klacht of conflict

Als je een probleem, klacht of conflict hebt, kun je er altijd het beste eerst proberen uit te komen met de betreffende persoon of instantie. Lukt dat niet, dan zijn er verschillende organisaties waar je terecht kunt voor hulp.

Hulp bij een probleem of conflict in Nederland

Huurcommissie

De huurcommissie is een overheidsinstantie waar huurders en verhuurders naartoe kunnen met een geschil over de huur en verhuur van woonruimte.

2500 BL Den Haag
huurcommissie.nl

Rechtsbijstandverzekering Informatie Centrum

Het Rechtsbijstandverzekering Informatie Centrum (R.I.C.) is een onafhankelijk informatieplatform over rechtsbijstand in Nederland. Op hun website is o.a. informatie te vinden over huurrecht met betrekking tot studentenhuisvesting.

Hulp bij een probleem of conflict in Den Haag

Stichting de Haagse wetswinkel

De Haagse Wetswinkel biedt gratis juridisch advies aan mensen met een kleine beurs. Op diverse locaties in Den Haag wordt er open spreekuur gehouden.

Stichting de Haagse Wetswinkel
Spui 68
2511 BT Den Haag
070 – 363 0665
haagsewetswinkel.nl

Huurdersvereniging voor DUWO-woningen

In Den Haag is er nog geen huurdersorganisatie voor woningen van DUWO.

Hulp bij een probleem of conflict in Leiden

Huurdersvereniging BRES

Huurdersvereniging BRES is er voor huurders van DUWO Leiden.

Pelikaanhof 136
2312 EH Leiden
071 – 407 7630
huurdersverenigingbres.nl
BRES.Leiden op Facebook

Studenten Rechtsbureau Leiden

Het Rechtsbureau Leiden is een organisatie van rechtenstudenten die de Leidse student van gratis rechtsadvies voorziet.

Studentencentrum Plexus
Kaiserstraat 25
2311 GN  Leiden
071 – 527 112

De Leidse Rechtswinkel

De medewerkers van de Leidse Rechtswinkel kunnen je helpen met al je vragen en/of problemen, onder andere op het gebied van wonen.

Langegracht 61
2312 NW Leiden