Universiteit Leiden

nl en

Overige verenigingen

Naast de studentenverenigingen bestaan er in zowel Leiden als Den Haag ook nog andere sociale verenigingen, waarbij je mensen met dezelfde interesse of achtergrond kunt ontmoeten.

Uiteraard vind je op deze pagina geen uitputtende lijst van verenigingen in Leiden en Den Haag. Bezoek de gemeentewebsites van Leiden en Den Haag voor mogelijke verenigingen, of zoek op internet naar een vereniging met een bepaalde interesse, insteek of voor mensen met een bepaalde achtergrond.

Hobbyverenigingen

Fotografenvereniging

De Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) heeft leden, jong en oud, rijp en groen. Clubavond is maandagavond, dan kun je je foto’s laten zien en krijg je feedback van de groep. Daarnaast zijn er geregeld externe sprekers, ‘technische avonden’ en wedstrijden in verschillende kaders. In Den Haag is er de Haagsche AmateurFotografen Vereniging (HAFV), maar die vereniging heeft helaas geen website.

Musicalgezelschap

Musicalgezelschap Otis uit Leiden streeft ernaar om jaarlijks een spectaculaire musicalvoorstelling in het theater te brengen. Upstage in Den Haag heeft als hoofddoel het geven van gedegen musicalopleidingen, maar streeft er ook naar om met regelmaat een (middel)grote musicalproductie te maken en deze meerdere malen in de theaters van Den Haag en omgeving uit te voeren.

LHBT+

Leiden Pride

Leiden Pride is het LHBTQ+ (Lesbienne, Homo, Biseksueel, Transgender en Queer) netwerk voor studenten, medewerkers en alumni van de Universiteit Leiden. Iedereen is welkom bij de activiteiten van Leiden Pride, die variëren van lezingen en workshops tot borrels en filmavonden. Leiden Pride biedt een veilige plek voor iedereen met interesse in de LHBTQ+ gemeenschap, ongeacht je achtergrond, seksuele voorkeur, genderidentiteit, etniciteit en religie.

COC

Het COC Leiden is een vereniging die in de regio Leiden een ontmoetingsplek biedt voor homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders. Door het organiseren van maatschappelijk relevante activiteiten komt de vereniging actief op voor de belangen van deze mensen. Het COC Haaglanden is er voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders in Den Haag en omstreken. Het COC Haaglanden is actief op tal van gebieden, zoals jong & school, (politieke) belangenbehartiging, veiligheid en cultuur & geloof.

De Kringen

De Kringen is een organisatie waar homo’s, lesbiennes,  biseksuelen en transgenders (vanaf 16 jaar) elkaar kunnen ontmoeten. Ben je lesbisch, homo, biseksueel of transgender - of weet je dit nog niet helemaal zeker? Ken je geen andere LHBT’ers en wil je deze op een laagdrempelige en ongedwongen manier ontmoeten? Ben je net verhuisd naar een omgeving waar je nog niemand kent? In een kring kun je op een gezellige manier andere LHBT-jongeren ontmoeten. Met name in de periode rondom je coming out, maar ook zeker daarna, biedt een kring de mogelijkheid om van alles te bespreken, samen uit te gaan en vrienden te maken.

Philautia

Sinds kort heeft ook Den Haag een LGBT+ studenten vereniging. De naam Philautia is afgeleid van het oud-Griekse concept van zelfacceptatie en zelfliefde. HGSV Philautia biedt daarom een gezellige en veilige plek voor iedereen om nieuwe contacten te leggen of om gezellig te komen buurten, maar vooral ook een plek waar je gewoon jezelf kunt en mag zijn. Voor iedereen is er wel iets. Van pub crawls tot game nights, van speeddates tot lezingen, en van etentjes tot filmavonden, Philautia houdt het zo divers mogelijk.

Ontmoet het Leiden University LGBT+ Network

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Verenigingen voor mensen met een bepaalde etnische achtergrond

Parahyangan

Parahyangan is een vereniging die de Sundanese (West-Javaanse) cultuur een warm hart toedraagt. Of het nu gaat om Pencak Silat, Kendang Pencak (Pencak Silat muziekvorm), Batik Cirebon of Jaipongan (Sundanese dansvorm). De vereniging heeft als doel om al deze bovengenoemde “kunstvormen” aan te bieden.

Perzische vereniging

Het Persian-Dutch Network is een onafhankelijk netwerk met als voornaamste doelstelling de Perzische (Iraanse) cultuur te introduceren in Nederland en Nederlanders en Perzen dichterbij elkaar te brengen.

Vereniging Nederland-China

De Vereniging Nederland-China (VNC) vormt al bijna veertig jaar een schakel tussen Nederland en China. De doelstelling van de vereniging is belangstellenden over de Chinese samenleving te informeren en de contacten tussen beide volken te bevorderen, zowel op cultureel als op economisch gebied.

Association of Chinese Students and Scholars in the Netherlands

ACSSNL is een nationale vereniging voor Chinese studenten en onderzoekers. De vereniging wordt ondersteund door de Chinese ambassade in Den Haag.

Leiden Science China

Leiden Science China is een vereniging voor Chinese studenten en promovendi. Zij wordt ondersteund door de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen maar is ook toegankelijk voor studenten van andere faculteiten. De vereniging organiseert activiteiten zoals loopbaan- en sportevenementen, en stelt zich ten doel om Chinese studenten te helpen te integreren in het Leidse leven. Je kunt Leiden Science China ook vinden op Facebook.

Vriendenkring Lian Yi Hui

De Vriendenkring Lian Yi Hui is een vereniging van uit Indonesië afkomstige Chinezen en mensen, die zich met hen verwant voelen. De oprichters wilden en willen nog steeds gezamenlijk activiteiten ondernemen en de kennis en het onderzoek naar de culturele en traditionele achtergronden van de Chinezen uit Indonesië in Nederland bevorderen.

Overige verenigingen

Er zijn nog een aantal verenigingen die geen website hebben. Dit zijn:

  • Eritrese Vereniging Leiden en omgeving: Condorhorst 19, Leiden.
  • Pars Vereniging, Iraanse sociale vereniging: Molenstraat 6, Leiden.
  • Soedanese Culturele en Sociale Vereniging Leiden: Hoflaan 169, Leiden.
  • Stichting Surinamers Leiden (Ssl): Eksterpad 6, Leiden.

Overige verenigingen

Mantelzorgers

De Leidse Vereniging van Mantelzorgers (LVvM) is een vereniging ván en vóór mantelzorgers in Leiden en omgeving. In Den Haag is er Den Haag Mantelzorg. Bij beide verenigingen kun je steun, begrip, tips en advies krijgen. Daarnaast bepleiten ze de belangen van mantelzorgers bij de gemeente en instellingen die met mantelzorgers te maken hebben.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.