Universiteit Leiden

nl en

Studieverenigingen

Een studievereniging is een goede manier om activiteiten binnen je vakgebied te combineren met gezelligheid.

De meeste opleidingen hebben een eigen studievereniging.

Studievereniging LUMC

Als je in Leiden Geneeskunde, Biomedische wetenschappen, Farmacie of Vitality and Ageing studeert dan ben je automatisch lid van de studievereniging Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S.). De M.F.L.S. zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en organiseert activiteiten om de band tussen studenten, maar ook met docenten, te versterken. Denk hierbij aan excursies, reizen, borrels, filmavonden, gala’s, lezingen, sportdagen en feesten.

Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S.)

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Lunchen, borrelen of feesten in HePatho

Onder collegezaal 1 bevindt zich Sociëteit HePatho. Hier kun je een tosti eten of een drankje doen met andere LUMC-studenten. HePatho wordt beheerd en geëxploiteerd door de M.F.L.S. De bar is iedere doordeweekse dag open van 12.30 tot 18.00 uur. Je kunt de ruimte ’s avonds ook reserveren voor borrels en feesten.

Studiebenodigdheden aanschaffen bij de M.F.L.S.

Via de M.F.L.S. kun je voor een scherpe prijs studieboeken, instrumenten en andere studiebenodigdheden aanschaffen. Kijk voor meer informatie en voor het bestellen op de website van de M.F.L.S.

Volg ons op Facebook!

Facebookpagina M.F.L.S.

Volg ons op Instagram!

Instagram M.F.L.S.

L.P.S.V. Aesculapius

De Leidsche Pharmaceutische Studenten-Vereeniging Aesculapius biedt je enorm veel kansen om je naast je studie te kunnen verbreden en verdiepen in zowel educatieve als sociale activiteiten. Zo organiseert Aesculapius eens in de twee jaar een carrièredag. Daarnaast worden er ook regelmatig excursies, lunchlezingen, een jaarlijkse ouderdag en wetenschappelijke symposia georganiseerd.

Enkele van deze activiteiten worden specifiek voor de studenten Farmacie georganiseerd, zoals het Avondsymposium Farmacie. Daarnaast organiseren we activiteiten voor álle masterstudenten Bio-Pharmaceutical Sciences én Farmacie (denk aan een gezelligheidsactiviteit, een barbecue, maar ook een netwerkborrel). Via de studievereniging kun je ook een boekenkorting krijgen. Als je lid bent van Aesculapius, ben je ook automatisch lid van de Koninklijke Nederlandse Pharmaceutische Studenten Vereniging (K.N.P.S.V.) die de belangen behartigt van alle (bio)farmaciestudenten in Nederland.

Het bestuur van L.P.S.V. Aesculapius
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.