Universiteit Leiden

nl en

Studieverenigingen

Een studievereniging is een goede manier om activiteiten binnen je vakgebied te combineren met gezelligheid.

De meeste opleidingen hebben een eigen studievereniging. Bekijk het tabblad van je faculteit of opleiding voor meer informatie.

SPIL

Logo SPIL

Voor sociale evenementen en academische verdieping

De SPIL is de studievereniging voor studenten Politicologie aan de Universiteit Leiden. Met haar meer dan duizend leden is de SPIL inmiddels een van de grootste studieverenigingen van Leiden. Voor hen organiseert de SPIL al sinds haar oprichting in 1981 zowel sociale evenementen als activiteiten die academische verdieping bieden.

Daarnaast vormt de SPIL een platform waar studenten hun professionele vaardigheden kunnen versterken in commissies of bestuur, en waar ze inspiratie opdoen voor hun latere loopbaan als Politicoloog. Als lid van de SPIL profiteer je van al deze mogelijkheden en ontvang je bovendien een fixe korting op je studieboeken—en dit alles voor een bescheiden contributie.

Actieve studievereniging

De SPIL staat bekend als een van de actiefste studieverenigingen van Leiden. Door het organiseren van inhoudelijke activiteiten, stelt de vereniging studenten Politicologie en IBO in staat om hun studieobject—de politiek en de internationale betrekkingen—in de praktijk te leren kennen.

Studieloopbaan en carrière

Ook wat betreft studieloopbaan en carrière biedt de SPIL verschillende activiteiten, zoals workshops debatteren, stageavonden en borrels met alumni. Naast dit soort formele evenementen, organiseert de SPIL ook regelmatig borrels, feesten en filmavonden. Daarnaast valt bij alle leden vier keer per jaar het verenigingsblad Debat in de brievenbus, een semiwetenschappelijk tijdschrift met talloze actuele artikelen over de politiek en de internationale betrekkingen, geschreven door studenten zelf.

IAPSS logo

Studiereizen

Tot slot organiseert de SPIL jaarlijks meerdere studiereizen die SPIL-leden in staat stellen om kennis te maken met de politiek en cultuur van een ander land. Zo deed de SPIL in de afgelopen jaren onder andere Brussel, Israël, Letland, Rusland en China aan.

Bovendien is de SPIL lid van de in 1997 in Leiden opgerichte International Association for Political Science Students (IAPSS). Via dit internationale platform van studieverenigingen Politicologie kunnen SPIL-leden in contact komen met politicologiestudenten van over de hele wereld.

Meer weten?

Meer weten over de SPIL? Kom eens langs in het SPIL-hok, kamer SB09, of bezoek onze website:

spilplaats.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.