Universiteit Leiden

nl en

Studieverenigingen

Een studievereniging is een goede manier om activiteiten binnen je vakgebied te combineren met gezelligheid.

De meeste opleidingen hebben een eigen studievereniging.

Studievereniging Labyrint

Labyrint is de studievereniging van de studenten Psychologie. Bij Labyrint moet je zijn voor studieaktiviteiten en sociale contacten. Goedkope studieboeken koop je bij de boekenbalie of in de webwinkel. Word je ook lid? Met gratis 'de Sofa'!

Labyrintagenda studie-activiteiten

Houd alle Labyrintactiviteiten in de gaten:

Activiteiten

Hok van Labyrint

Sociaal

Een goed voorbeeld van gezelligheid is het EersteJaarsWeekend in september rond een bepaald thema. Dit weekend is voor eerstejaars de ideale gelegenheid om medestudenten te leren kennen. Ouderejaars kunnen mee als begeleiding. De mensen die je tijdens het EJW ontmoet, kun je terugzien op de borrels en feesten waar je natuurlijk ook andere leden tegenkomt. Met Labyrint ga je naar musea, toneelvoorstellingen en concerten of je doet mee aan sportieve activiteiten.

Voor de studie

  • Lezingen
    Voor wie nog meer over psychologie wil weten, organiseert Labyrint lezingen over allerlei psychologische onderwerpen.
  • Excursies
    Excursies naar TBS klinieken en gevangenissen verlevendigen het beeld van de psychologie, doordat zij een indruk geven van het werk van afgestudeerde psychologen.
  • Congressen 
    Het Psycholoog Toekomst Perspectief PTP-congres met workshops en informatie over allerlei onderwerpen. Dit om studenten een goed beeld te geven over wat zij na hun studie allemaal met hun opleiding kunnen gaan doen.


Studie en sociaal

Een mix van psychologie en gezelligheid vind je terug bij de studiereis, die Labyrint ieder jaar organiseert naar een buitenlandse universiteitsstad. Labyrint houdt je op de hoogte van al deze activiteiten via de maandelijkse nieuwsbrief en biedt leden die zin hebben om te helpen met de organisatie ervan ruime mogelijkheden om commissie- en bestuurservaring op te doen.

Heb je een idee?

Heb je tips of ideeën voor een workshop? 
Bestuur@LabyrintLeiden.nl

Help bijvoorbeeld mee met een activiteit organiseren, zoals een congres, feest of reis. Word lid van een commissie!
Commissielijst Labyrint

Webwinkel

Als Labyrintlid koop je studieboeken en samenvattingen bij ons met korting. Daardoor kun je voor minder dan de winkelprijs optimaal voorbereiden op je tentamens!
Webwinkel Labyrint

Tijdschrift 'de Sofa'

Het tijdschrift 'de Sofa' van Labyrint behandelt interessante theoretische en praktische aspecten van de psychologie. Verder biedt dit blad plaats aan artikelen over andere zaken uit het leven van studenten. Alle leden krijgen vier keer per jaar 'de Sofa' thuisgestuurd.

Bestuur

071 527 36 18 
bestuur@labyrintleiden.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.