Universiteit Leiden

nl en

Studentenpsychologen

De hulp van de studentenpsychologen is laagdrempelig. Maak gerust een afspraak om je problemen te bespreken.

De studentenpsychologen kunnen je helpen bij zowel studiegerelateerde als persoonlijke problemen.

Voor wie?

Je kunt bij de studentenpsycholoog terecht als je ingeschreven staat als student aan de Universiteit Leiden. Alumni, keuzevakstudenten, promovendi en toekomstige studenten kunnen hier geen gebruik van maken.

Wat kan de studentenpsycholoog doen?

Tijdens het eerste gesprek bespreek je je situatie en bekijken jullie samen wat de beste vervolgstap is. In sommige gevallen kan de psycholoog je direct advies of informatie geven waarmee je het probleem kunt oplossen, en is één gesprek voldoende. Zo kun je bijvoorbeeld het advies krijgen om een workshop of cursus te volgen om je te helpen bij je studievaardigheden of je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kan de studentenpsycholoog je ook kortdurende individuele begeleiding bieden. Als je gespecialiseerde of langdurige hulp nodig blijkt te hebben, kan de studentenpsycholoog je helpen om hiervoor een verwijzing te krijgen van je huisarts.

Hoe maak ik een afspraak?

Maak een afspraak voor een eerste gesprek via het online afsprakensysteem. Het eerste gesprek duurt maximaal 30 minuten.

Let op: maak nog geen vervolgafspraken via het online afsprakensysteem. Als je vervolgafspraken nodig hebt, neemt een medewerker van Student Support Services contact met je op.

De afspraken vinden plaats op de volgende locaties:

Leiden
Studentencentrum Plexus
Kaiserstraat 25
2311 GN Leiden

Den Haag
Studentencentrum Beehive
Turfmarkt 104
2511 DC  Den Haag

Dringend hulp nodig?

Heb je dringend hulp nodig bij een probleem dat niet kan wachten tot een afspraak? Bel de Student Support Services op 071-5278026 en laat je contactgegevens achter. Een studentenpsycholoog belt je dan zo snel mogelijk terug.

Vraagbaak

Vind je een bezoek aan het open spreekuur een te grote stap? Dan kun je ook eerst je vraag per e-mail stellen, of de vraagbaak van de studentenpsychologen raadplegen.

Studentendecanen & -psychologen

Studentendecanen en -psychologen bieden hulp bij zowel studie problemen als persoonlijke problemen. Uitgebreide informatie kun je vinden op de website studentenbegeleiding

Spreekuur in Den Haag

Studentenpsychologen houden wekelijks spreekuur in Den Haag voor alle studenten van de Faculteit Governance and Global Affairs. Studenten moeten zich vooraf aanmelden voor een gesprek, van circa 20-30 minuten. Dit kan door contact op te nemen met het secretariaat op nummer: 071-5278026. Vervolggesprekken (in het geval van begeleiding of het volgen van een training of workshop) zullen in Studentencentrum Plexus in Leiden plaatsvinden. 

Het spreekuur vindt plaats in Stichthage, elke woensdag van 14:30-16:30 uur, op de12e verdieping in kamer 12.27.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie