Universiteit Leiden

nl en

Studentenpsychologen

De hulp van de studentenpsychologen is laagdrempelig, dus voel je welkom problemen voor te leggen, bijvoorbeeld tijdens het open spreekuur. 

Begeleiding van de studentenpsychologen is in principe bedoeld voor voltijd- en deeltijdstudenten van de Universiteit Leiden; niet voor keuzevakstudenten, promovendi, extranei, aankomende studenten en alumni. 

Open spreekuur in Leiden

Studenten van de Universiteit Leiden met studieproblemen of persoonlijke problemen zijn welkom op het open spreekuur van de studentenpsychologen. Dat is elke maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur. Je kunt je tussen 11.00 en 11.45 uur melden bij Student Support Services op Kaiserstraat 25 in Leiden. Omdat zich vaak meerdere studenten melden, is er meestal tien minuten tot een kwartier de tijd om de problemen kort in kaart te brengen. Zorg dus dat je je tijdig meldt.

N.B. In de maanden juli en augustus is er alleen open spreekuur op dinsdag en donderdag in Leiden. De open spreekuren in Den Haag vervallen in deze periode.
 

Inschatting

Aan de hand van jouw verhaal kijken de studentenpsychologen samen met jou wat een goede vervolgstap is. De studentenpsychologen geven begeleiding bij problemen die de studie direct raken. 

Soms is eenmalig advies en het geven van informatie en tips voldoende. In veel gevallen wordt verwezen naar een van de workshops en trainingen op het gebied van studievaardigheden of persoonlijke ontwikkeling. Ook is een kortdurende individuele begeleiding een optie.

Tot slot kan er worden geadviseerd over verwijzing naar andere instanties, voor meer specialistische of langer durende hulp. In zulke gevallen heb je ook altijd een verwijzing nodig van de huisarts.

Spreekuur in Den Haag

In Den Haag houden de studentenpsychologen op de locatie:
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag. 
Maak eerst een afspraak via 071 527 8026, voordat je langs komt. Alleen het open spreekuur vindt plaats in Den Haag; vervolg sessies vinden in Leiden plaats.

Vraagbaak

Vind je een bezoek aan het open spreekuur een te grote stap? Dan kun je ook eerst je vraag per e-mail stellen, of de vraagbaak van de studentenpsychologen raadplegen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie