Universiteit Leiden

nl en

Studentenpsychologen

Spoed

  • Levensbedreigende situatie? Bel 112
  • Denk je aan zelfmoord? Bel 113 of chat op 113.nl

Heb je dringend psychologische hulp nodig? Neem contact op met je eigen huisarts. Buiten kantoortijden kun je terecht bij de huisartsenposten in Leiden en Den Haag.

Ondersteuning en coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus vinden afspraken met de psychologen in de regel op afstand plaats, via telefoon, videochat of mail. In uitzonderlijke gevallen kan de psycholoog besluiten een afspraak met je te maken in Plexus of Beehive, als deze inschat dat dit nodig is. De psycholoog zal met je bespreken op welke manier jullie afspraak (of afspraken) zullen verlopen. 

Wat kan de studentenpsycholoog voor je doen?

Je kunt bij de studentenpsycholoog terecht als je staat ingeschreven als student aan de Universiteit Leiden. De studentenpsychologen kunnen je helpen bij zowel studiegerelateerde als persoonlijke problemen. Tijdens de eerste afspraak bekijken jullie samen wat de beste vervolgstap is.

Soms is dat een workshop of cursus om je te helpen bij je studievaardigheden of je persoonlijke ontwikkeling. In andere gevallen kun je kortdurende persoonlijke begeleiding krijgen van de psycholoog.

Studentenpsychologen stellen geen diagnose en bieden geen behandeling voor ernstige psychologische/psychiatrische problemen. Als je gespecialiseerde of langdurige hulp nodig hebt, kan de studentenpsycholoog je helpen om hiervoor een verwijzing te krijgen van je huisarts.

Je kunt hier een afspraak maken voor een eerste kennismaking met een van de studentenpsychologen. Let op: maak alleen de eerste afspraak. Als je vervolgafspraken nodig hebt, bespreekt de psycholoog dit met jou tijdens de kennismaking.

Geen afspraken beschikbaar?

Je ziet in het afsprakensysteem de beschikbare plekken in de komende drie weken. De studentenpsychologen hebben ongeveer 30 plekken per week beschikbaar voor kennismakingsgesprekken. Kun je niets aanklikken in de kalender? Dan zijn op dat moment alle plekken bezet. Probeer het later nog eens. Er komen iedere dag weer nieuwe plekken bij, en soms komen afspraken vrij doordat iemand afzegt.

Kun je geen afspraak maken? Laat het weten!

We willen graag weten hoe vaak dit voorkomt. Meld het hier. Zo help je ons om de dienstverlening te verbeteren.

 

Laadt de afsprakenplanner niet, of kun je niet doorklikken naar de volgende maand? Open de planner op een nieuwe pagina.

Je afspraak afzeggen

Kun je niet naar je afspraak komen? Geef het zo snel mogelijk door via 071 - 527 8026. Zo komt de afspraak weer vrij voor een van je medestudenten.

Een vraag stellen via e-mail

Als je een korte vraag hebt, kun je deze aan de studentenpsychologen mailen. Let op: dit is niet bedoeld als alternatief voor een persoonlijk gesprek. Maak een afspraak als je je situatie uitgebreider wilt bespreken.

Zelf aan de slag: workshops en cursussen

Je kunt bij ons verschillende workshops en cursussen volgen om studiegerelateerde of persoonlijke problemen aan te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld leren omgaan met uitstelgedrag of faalangst, leren snellezen of moeilijkheden bij het schrijven van je scriptie aanpakken.

e-POPcorner

Kijk ook eens op de website van de e-POPcorner. Hier vind je o.a. online zelfstudiecursussen op het gebied van:

  • studievaardigheden
  • time management
  • tentamens maken
  • mind mappen

Gratis online hulpprogramma's

Je kunt verschillende online hulpprogramma’s volgen via het initiatief Caring Universities van de universiteiten van Leiden, Maastricht, Utrecht en de VU Amsterdam. Gratis, en met begeleiding van een online coach. Bekijk het aanbod van Caring Universities

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.