Universiteit Leiden

nl en

Studentenpsychologen

Spoed

  • Levensbedreigende situatie? Bel 112
  • Denk je aan zelfmoord? Bel 113 of chat op 113.nl

Heb je dringend psychologische hulp nodig? Neem contact op met je eigen huisarts. Buiten kantoortijden kun je terecht bij de huisartsenposten in Leiden en Den Haag.

Wat kan de studentenpsycholoog voor je doen?

Je kunt bij de studentenpsycholoog terecht als je staat ingeschreven als student aan de Universiteit Leiden. De studentenpsychologen kunnen je helpen bij zowel studiegerelateerde als persoonlijke problemen. Tijdens de eerste afspraak bekijken jullie samen wat de beste vervolgstap is.

Soms is dat een workshop of cursus om je te helpen bij je studievaardigheden of je persoonlijke ontwikkeling. In andere gevallen kun je kortdurende individuele begeleiding krijgen van de psycholoog.

Studentenpsychologen stellen geen diagnose en bieden geen behandeling voor ernstige psychologische/psychiatrische problemen. Als je gespecialiseerde of langdurige hulp nodig hebt, kan de studentenpsycholoog je helpen om hiervoor een verwijzing te krijgen van je huisarts.

Je kunt hier een afspraak maken voor een eerste kennismaking met een van de studentenpsychologen. Let op: maak alleen de eerste afspraak. Als je vervolgafspraken nodig hebt, bespreekt de psycholoog dit met jou tijdens de kennismaking.

Geen afspraken beschikbaar?

Je ziet in het afsprakensysteem de beschikbare plekken in de komende drie weken. De studentenpsychologen hebben ongeveer 30 plekken per week beschikbaar voor kennismakingsgesprekken. Kun je niets aanklikken in de kalender? Dan zijn op dat moment alle plekken bezet. Probeer het later nog eens. Er komen iedere dag weer nieuwe plekken bij, en soms komen afspraken vrij doordat iemand afzegt.

Kun je geen afspraak maken? Laat het weten!

We willen graag weten hoe vaak dit voorkomt. Meld het hier. Zo help je ons om de dienstverlening te verbeteren.

 

Laadt de afsprakenplanner niet, of kun je niet doorklikken naar de volgende maand? Open de planner op een nieuwe pagina.

Je afspraak afzeggen

Kun je niet naar je afspraak komen? Geef het zo snel mogelijk door via 071 - 527 8026. Zo komt de afspraak weer vrij voor een van je medestudenten.

Corona

Je kunt aangeven of je voorkeur hebt voor een afspraak op afstand (via MS teams, mail of telefoon) of op locatie in Den Haag of Leiden. Doe altijd de coronacheck voor je naar de universiteit komt.

Workshops en cursussen

Je kunt bij ons verschillende workshops en cursussen volgen om studiegerelateerde of persoonlijke problemen aan te pakken.

Trainingen

Workshops

Een vraag stellen via e-mail

Heb je een korte vraag die niet in de Veelgestelde vragen staat? Dan kun je deze aan de studentenpsychologen mailen. Let op: dit is niet bedoeld als alternatief voor een persoonlijk gesprek. Maak een afspraak als je je situatie uitgebreider wilt bespreken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.