Universiteit Leiden

nl en

Studentenpsychologen

Spoed

  • Levensbedreigende situatie? Bel 112
  • Denk je aan zelfmoord? Bel 113 of chat op 113.nl

Heb je dringend psychologische hulp nodig? Neem contact op met je eigen huisarts. Buiten kantoortijden kun je terecht bij de huisartsenposten in Leiden en Den Haag.

Wat kan de studentenpsycholoog voor je doen?

Je kunt bij de studentenpsycholoog terecht als je staat ingeschreven als student aan de Universiteit Leiden. De studentenpsychologen kunnen je helpen bij zowel studiegerelateerde als persoonlijke problemen. Tijdens de eerste afspraak bekijken jullie samen wat de beste vervolgstap is.

Soms is dat een workshop of training om je te helpen bij je studievaardigheden of je persoonlijke ontwikkeling. In andere gevallen kun je kortdurende individuele begeleiding krijgen van de psycholoog.

Individuele begeleiding

Studentenpsychologen stellen geen diagnose en bieden geen behandeling voor ernstige psychologische/psychiatrische problemen. Als je gespecialiseerde of langdurige hulp nodig hebt, neem dan contact op met je huisarts voor een verwijzing.

Je kunt hier een afspraak maken voor een eerste kennismaking met een van de studentenpsychologen. Let op: maak alleen de eerste afspraak. Als je vervolgafspraken nodig hebt, bespreekt de psycholoog dit met jou tijdens de kennismaking.

Geen afspraken beschikbaar?

Je ziet in het afsprakensysteem de beschikbare plekken in de komende drie weken. De studentenpsychologen hebben ongeveer 30 plekken per week beschikbaar voor kennismakingsgesprekken. Dit zijn zowel online afspraken, als afspraken in een van de studentencentra in Leiden of Den Haag. Kijk dus goed bij alle drie de afspraaktypen. Kun je niets aanklikken in de kalender? Dan zijn op dat moment alle plekken bezet. Probeer het later nog eens. Er komen iedere dag weer nieuwe plekken bij, en soms komen afspraken vrij doordat iemand afzegt.

Kun je geen afspraak maken? Laat het weten!

We willen graag weten hoe vaak dit voorkomt. Meld het hier. Zo help je ons om de dienstverlening te verbeteren.

 

Laadt de afsprakenplanner niet, of kun je niet doorklikken naar de volgende maand? Open de planner op een nieuwe pagina.

Je afspraak afzeggen

Kun je niet naar je afspraak komen? Geef het zo snel mogelijk door via 071 - 527 8026. Zo komt de afspraak weer vrij voor een van je medestudenten.

Corona

Je kunt aangeven of je voorkeur hebt voor een afspraak op afstand (via MS teams, mail of telefoon) of op locatie in Den Haag of Leiden. Doe altijd de coronacheck voor je naar de universiteit komt.

Workshops en trainingen

Je kunt bij ons verschillende workshops en trainingen volgen om studiegerelateerde of persoonlijke problemen aan te pakken.

Trainingen

Workshops

Een vraag stellen via e-mail

Heb je een korte vraag die niet in de Veelgestelde vragen staat? Dan kun je deze aan de studentenpsychologen mailen. Let op: dit is niet bedoeld als alternatief voor een persoonlijk gesprek. Maak een afspraak als je je situatie uitgebreider wilt bespreken.

Overige hulpbronnen studentenwelzijn

Behalve contact met studentenpsychologen en bovenstaande workshops en trainingen biedt de Universiteit Leiden een breed aanbod aan andere hulpbronnen om je welzijn te verbeteren. Op de website Studentenwelzijn vind je informatie, organisaties en initiatieven die je zowel in je studie als bij je persoonlijke ontwikkeling kunnen helpen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.