Universiteit Leiden

nl en

Studentenpsychologen

De hulp van de studentenpsychologen is laagdrempelig. Maak gerust een afspraak om je problemen te bespreken.

Let op: vanwege de maatregelen die zijn genomen in het kader van het Coronavirus, zijn afspraken in Plexus en Beehive niet mogelijk. Onze ondersteuning aan studenten wordt echter wel op afstand voortgezet per telefonisch contact of door middel van beeldbellen.

Je kunt een afspraak maken voor een oriënterend gesprek via het online afsprakensysteem. Als je eerder al een afspraak had gemaakt voor een gesprek in Plexus of Beehive, dan neemt de psycholoog contact met je op om te bespreken op welke manier jullie deze het beste kunnen laten doorgaan.

De studentenpsychologen kunnen je helpen bij zowel studiegerelateerde als persoonlijke problemen.

Voor wie?

Je kunt bij de studentenpsycholoog terecht als je ingeschreven staat als student aan de Universiteit Leiden. Alumni, keuzevakstudenten, promovendi en toekomstige studenten kunnen hier geen gebruik van maken.

Wat kan de studentenpsycholoog doen?

Tijdens het eerste gesprek bespreek je je situatie en bekijken jullie samen wat de beste vervolgstap is. In sommige gevallen kan de psycholoog je direct advies of informatie geven waarmee je het probleem kunt oplossen, en is één gesprek voldoende. Zo kun je bijvoorbeeld het advies krijgen om een workshop of cursus te volgen om je te helpen bij je studievaardigheden of je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kan de studentenpsycholoog je ook kortdurende individuele begeleiding bieden. Als je gespecialiseerde of langdurige hulp nodig blijkt te hebben, kan de studentenpsycholoog je helpen om hiervoor een verwijzing te krijgen van je huisarts.

Hoe maak ik een afspraak?

Maak een afspraak voor een eerste gesprek via het online afsprakensysteem. 
Het systeem laat de beschikbare plekken bij ons team voor de aankomende 3 weken zien. Soms willen veel studenten in dezelfde periode online een afspraak maken. Het kan dan voorkomen dat er dan in het afsprakensysteem weinig, of soms geen, plekken zichtbaar zijn. Probeer het dan een dag later opnieuw. Er zijn mensen die een afspraak afzeggen, deze plekken komen opnieuw beschikbaar. Daarnaast schuift het ‘zichtbare’ interval van 3 weken iedere dag op, waardoor er dagelijks nieuwe plekken zichtbaar worden.

Het eerste gesprek duurt maximaal 30 minuten. 
Let op: maak nog geen vervolgafspraken via het online afsprakensysteem. Als je vervolgafspraken nodig hebt, neemt een medewerker van Student Support Services contact met je op.

Let op: Afspraken met studentenpsychologen vinden vanwege de maatregelen die zijn genomen in het kader van het Coronavirus niet plaats in Studentencentrum  Plexus of de Beehive. De medewerkers nemen contact met je op om de afspraak op een alternatieve manier te laten plaatsvinden (via Skype, de telefoon, etc.).


De afspraken vinden plaats op de volgende locaties:
Leiden
Studentencentrum Plexus
Kaiserstraat 25
2311 GN Leiden

Den Haag
Studentencentrum Beehive
Turfmarkt 104
2511 DC  Den Haag

Dringend hulp nodig?

In geval van ernstige en acute psychische klachten adviseren we je om contact op te nemen met je eigen huisarts. Voor minder urgente vragen kun je tijdens kantooruren contact opnemen met het secretariaat Student Support Services op 071-5278026. Een studentenpsycholoog belt je dan zo snel mogelijk terug. Je kunt ook je vraag aan de psychologen per e-mail stellen (niet voor het maken van een afspraak!).

Buiten kantooruren kunnen studenten het best contact opnemen met de spoedposten in Leiden of Den Haag:
Spoedpost Leiden
Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR)
Telefoon: 0900-5138039
Adres: Albinusdreef 2 (LUMC)

Spoedpost Den Haag
Huisartsenpost SMASH:
Telefoon:070-3469669
Adressen: Charlotte Jacobslaan 10 (HAGA) / Bronovolaan 5 (Bronovo) / Lijnbaan 32 (Westeinde)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.